Menu Vind Restaurant
* donderdag 12 september 2019 *

Verspillingsvrij weekmenu #38

Susan Aretz – Weekmenu's

samenwerkingverspillingsvrijweekmenu

Samenwerking - Wie mij de afgelopen maanden een beetje heeft gevolgd weet dat ik een van de ambassadeurs ben van de campagne Verspillingsvrij. Ik schreef al meerdere artikelen over dit onderwerp. Voor mij is één van de manieren om aan het eind van de week zo min mogelijk eten weg te gooien het maken van een weekmenu. Iets dat ik echt al decennia lang doe.

Deze week heb ik speciaal voor deze campagne een menu voor jullie samengesteld waarbij alles wat je voor die week inkoopt ook echt opgaat. Dat scheelt dus niet alleen eten weggooien, maar daarmee dus eigenlijk ook gewoon geld. En nog steeds eet je iedere dag met je kinderen samen hele lekkere en makkelijk te maken gerechten. Dit is wat er op het menu staat!

Verspillingsvrij weekmenu

Maandag            rijstsalade met paprika & sardientjes
Een toffe manier om met vis uit blik iets heerlijks op tafel te zetten

dinsdag                kikkererwtencurry met spinazie
Met ingrediënten uit de voorraadkast, aangevuld met verse spinazie maak je heel eenvoudig deze milde curry

woensdag          sticky drumsticks met noodles
Kleverige kip, die je natuurlijk lekker met je handen eet. Yum!

donderdag         italiaanse witlof ham & kaas
een variant op de klassieker, maar net zo onweerstaanbaar.

vrijdag                  verspillingsvrije plaatpizza
de állerlekkerste manier om eventuele restjes op te maken is natuurlijk met een pizza!

weekendtip       Briochebrood uit de oven met mango & bosbessen
maak vrijdag- of zaterdagavond alvast klaar en geniet van een heerlijk, decadent ontbijt de dag erna

Boodschappenlijstje zonder verspilling

Dit keer is het boodschappenlijstje voor de hele week, in plaats van per dag. Ik heb een onderverdeling gemaakt tussen wat je vers inkoopt en wat je evt. uit de voorraad- en koelkast kunt gebruiken. Check dus of wat ik in de voorraadkast heb staan ook bij jou staat, anders voeg je dat toe aan je lijstje.

Boodschappen

1 pak rijst naar keuze (à 400g)
2 uien
3 teentjes knoflook
6 puntpaprika's
1el tomatenpuree
250g tomaatjes
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
15g platte peterselie
Verse gember (stukje van 5 cm)
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
400g verse spinazie
800g drumsticks
350g Japanse wokgroente
1 pak Zilvervliesrijst
Kilo witlof
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
8 plakjes rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
100g (Parmezaanse) kaas.
1kg kruimige aardappels
1 blik San Marzano tomaten
1 pak Koopmans pizzadeeg (vriezer) (ik gebruik ook nog wel eens Magioni bloemkoolpizza bodems hiervoor)
restjes groente, zoals (punt) paprika en tomaatjes
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
1 zakje mozzarella mini’s, Galbani
500g briochebrood
doosje met 6 eieren (L)
1 verse mango (of gebruik een doosje diepvriesblokjes)
200g bosbessen (of gebruik een doosje diepvries)
½ pak halfvolle melk

uit de voorraadkast

1el zonnebloemolie
zeezout
Versgemalen zwarte peper
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
4el ketchup
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
4el sojasaus
4el honing
3el oestersaus
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
1tl sesamolie
srirachasaus of sambal
1el pindakaas
55g boter
50g bloem
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious) (optioneel!)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1tl vanille extract
1tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier