Menu Vind Restaurant
* zaterdag 18 juni 2016 *

Top 5 picknickgerechtjes

Susan Aretz

top5

De zomerperiode breekt aan, een uitgelezen moment om lekker buiten de deur te eten met elkaar. En buiten de deur hoeft niet altijd te betekenen in een restaurant. Want eten meenemen en ergens lekker gaan picknicken is minstens zo gezellig, en stukken voordeliger.

Ik zet mijn top 5 favoriete picknickgerechtjes voor je op een rij!

Pitta caesarkipsalade

Want wat dacht je van een een pittabroodje gevuld met caesar kipsalade. De broodjes en de salade neem je los van elkaar mee. Ter plekke vul je de broodjes en geniet je in de buitenlucht van een gezonde, lichte maaltijd!

Het recept vind je hier

Gazpacho

Een koude soep is op warme dag zó lekker. Het fijne is ook dat je deze soep in zijn geheel thuis, liefst de avond ervoor, klaarmaakt. Koud in de koelkast wegzetten tot gebruik maakt 'm alleen maar lekkerder. En ga je op stap, dan neem je een thermosfles mee. Zo makkelijk. Zo lekker!

Het recept vind je hier

Hartige cake met courgette en zalm

Een hele maaltijd, maar dan in cakevorm. Daar wordt toch iedereen blij van? Ook deze cake maak je al van te voren klaar. Snijd 'm thuis al in plakken, neem ze in een mooie, afsluitbare trommel mee en dan in het zonnetje lekker oppeuzelen. Gezond en toch soort van snoepen tegelijk!

Het recept vind je hier

Sinaasappel couscous

Hoe eerder je 'm maakt, des te lekkerder de couscoussalade wordt. Ik vind het het ultieme picknick gerecht. Neem plastic bakjes mee, of eet 'm zo lekker - met z'n allen - uit de trommel waarin je hem meeneemt. Gezonder wordt het niet. Lekkerder ook niet!

Het recept vind je hier

Havermout & citroen cakejes

En natuuuurlijk neem je ook iets lekkers mee als toetje na de picknick. Dan zijn deze havermoutcakejes ideaal. Je verpakt ze per stuk, of snijd ze ter plekke. Het frisse van de citroen smaakt in de zon nóg lekkerder!

Het recept vind je hier

Nog meer inspiratie?

Trek gekregen en wil je nog meer picknickgerechtjes maken? Alle gerechten vind je hier verzameld!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier