Menu Vind Restaurant
* zondag 8 januari 2017 *

Top 5 manieren om restjes brood op te maken

Susan Aretz

Met enige regelmaat maak ik een plaat bacon & egg muffins, voor in de lunchtrommel van onze dochter. Ideaal om vooruit te maken en in te vriezen. Maar er blijft ook iedere keer een heleboel brood over, want je haalt maar één rondje uit een sneetje brood. Eeuwig zonde!

En zo zullen meer mensen met restjes brood blijven zitten, dat niet meer lekker is om zo te eten. Dus zette ik de lekkerste manieren om oud brood op te maken voor je op een rijtje. No waste!

Ontbijtbrood uit de oven

Dit is mogelijk de lekkerste manier om restjes brood te verwerken. Dit ontbijtbrood maak je ook het liefst de avond ervoor klaar, zodat alle smaken er lekker in kunnen trekken. Dus je gooit niks weg én je ontbijt geweldig. Hoezo win win! Het recept vind je hier

Wentelteefjes

Ook hiervoor geldt, hoe ouder/droger het brood, des te lekkerder je wentelteefjes worden. Een ideale manier dus om uitgedroogd brood op te maken! Het recept vind je voor de klassieke variant vind hier.  Maar ook Jamie Oliver bedacht er iets lekkers mee, dat recept vind je in zijn SuperFood boek!

Panzanella brood salade

Een hartige manier om brood op te maken is er natuurlijk ook. Idealiter eet je dit met de sappigste tomaten, zodat het brood lekker alle sappen kan opzuigen. Het recept van deze Italiaanse salade vind je hier.

Crostini

Heerlijk bij de borrel, of als hapje bij de lunch. Zorg voor lekker oud brood, zodat het goed knapperig wordt. Het recept van deze crostini, die je natuurlijk ook met een heleboel ander lekkers kunt serveren, vind je hier.

Croutons voor over de soep of salade

Zeker als je maar delen brood over houdt is dit ideaal en zó veel lekkerder dan kant en klaar. Maak je eigen croutons. Lekker voor wat knapperigheid in een gezonde salade. Of strooi ze over je zelfgemaakte soep, zoals bijvoorbeeld spinaziesoep (in plaats van knapperbolletjes) Het recept vind je hier

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier