Menu Vind Restaurant
* zondag 12 oktober 2014 *

Terugblik op de Smaakreis voor kids tijdens de Tasty

Susan Aretz

Afgelopen zondag, in het Miele kooktheater tijdens de Tasty in Utrecht, was er een bijzondere primeur. De eerste Smaakreis voor kinderen, georganiseerd door Francesca Kookt, Wereldeters en Smulpaapje.

Tijdens dit culinair avontuur over de wereld werden de kinderen meegenomen naar Suriname, Italië en eindigden we in Japan. En natuurlijk werd er geproefd!

Smaakreis

Hoewel het zo vroeg op de ochtend nog niet super druk was genoten de aanwezige kinderen van de verhalen over de drie verschillende landen. Waarom zeg je in Suriname 'sweetie' als je iets lekker vindt? En weet jij dat de kleuren van de Italiaanse vlag ook in het eten in Italië terugkomen. Maar ook zagen kinderen waarom ze in Japan zo trots zijn op hun Bentobox. Uit ieder land waren er leuke feitjes, culinaire weetjes en werden er aan de kinderen vragen gesteld die beantwoord werden door te gaan staan of blijven zitten.

Proeven

Al deze jonge Smulpaapjes bleken ook van heel erg lekker eten te houden. Want de hapjes die per land gemaakt waren vonden gretig aftrek. De Surinaamse kippasteitjes, de Italiaanse caprese sticks en zelfs de sushi werd meer dan goedgekeurd en lekker opgepeuzeld. En hoe super ook dat iedereen ook daadwerkelijk wilde proeven. Voor ons weer de bevestiging dat kinderen veel meer eten dan we vaak denken!

Succes

Wij vonden het alledrie super leuk om te doen en hebben genoten van de reacties na afloop, waarbij er nog een heleboel kinderen (én ouders) van de restanten van de hapjes kwamen snoepen. Wie weet tot een volgende Smaakreis!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier