Menu Vind Restaurant
* vrijdag 4 november 2016 *

Smulpaapje werkt wederom mee aan Good Food Book

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

Voor het tweede jaar op rij doneert Smulpaapje een recept aan het Good Food Book, dat dit jaar voor de derde keer wordt uitgebracht. Dit jaar is de opbrengt harder nodig dan ooit.

De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgen al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme (WFP) van de VN heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar 6,5 miljoen mensen zijn getroffen door hongersnood.

GoodFoodBook3 Smulpaapje

40 Schoolmaaltijden per verkocht Good Food Book

Voor elk verkocht boek doneert de FDBCK Foundation 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi (= 8 euro). De maaltijd op school is voor deze kinderen vandaag de dag de enige gegarandeerde maaltijd die zij krijgen. Gezonde voeding en scholing zijn dé manier om de cirkel van armoede en honger te doorbreken.

50 makkelijke recepten van topkoks en bekende foodies

Het boek, dat slechts € 15,90 kost, is vanaf vandaag verkrijgbaar en bevat een keur aan heerlijke en makkelijke recepten. Sterrenchefs Jonnie Boer (de Librije), Margo Reuten (da Vinci), Soenil Bahadoer (de Lindenhoff) maar ook kookboekauteurs Yvette van Boven, Janneke Vreugdenhil leverden een recept aan het boek. En wat dacht je van populaire foodbloggers als Paulines Keuken, Francesca Kookt en Miljuschka Witzenhausen. En ik dus ;-)

GoodFood recept Smulpaapje

Het aller, aller, állergoedste kookboek

Met recepten voor ontbijt, voor de kids, makkelijke maaltijden, feestelijke gerechten, BBQ recpeten en zoetigheid is er voor ieder wel wat wils. Ik ga hoe dan ook als eerste met de boterkoek van meneer Holtkamp aan de slag. Benieuwd wat jij er uit maakt!

WINACTIE  (GESLOTEN!)

Hoewel iedereen natuurlijk eigenlijk gewoon een eigen exemplaar moet gaan kopen, mag ik van FDBCK 2 exemplaren van deze 3e editie weggeven. Super leuk! Meedoen is heel eenvoudig.

Laat mij weten voor wie jij het boek wilt winnen. Tenslotte is het idee achter dit kookboek #happysharing. Dus win je niet een exemplaar voor jezelf, maar voor diegene waarvan jij denkt dat 'ie het boek verdiend heeft of er heel blij van gaat worden. Laat ook weten waarom! Houd er rekening mee dat je reactie pas na moderatie zichtbaar is, dus dat kan even duren. Eén keer indienen is dan ook echt voldoende ;-)

Meedoen is simpel

Zo eenvoudig is het dus. Meedoen kan tot en met aanstaande woensdagochtend 9 november 11.59u. Daarna kies ik twee winnaars, die persoonlijk bericht van mij ontvangen en tevens maak ik de namen bekend op de Facebookpagina van Smulpaapje , die vind je vast al leuk, toch? Vind die van FDBCK dan ook even leuk ;-) Zorg dus dat jouw reactie is voorzien van een geldig e-mailadres en houd ook je spambox in de gaten.

14 reacties

Reactie van Auke Hempenius

Ik wil dit boek graag winnen voor mijn culinaire kanjer die elke dag zo lekker voor mij kookt.

Reactie van Sigrid Kuizenga

👍

Reactie van Femke

Ik wil het kookboek graag winnen voor mijn schoonzus Simone, omdat ze de laatste tijd druk bezig is met het zoeken en uitproberen van nieuwe recepten! Een nieuw kookboek is dan écht onmisbaar ;)

Reactie van Susanne

Ik wil het boek graag winnen voor mijn zusje. Een paar jaar geleden kon ze nog niet echt goed koken voor haar gezin. Gaandeweg heeft ze dit geleerd. Met dit boek kan ze nog meer lekkere dingen voor haar gezin koken.

Reactie van Anita H.

Als ik bij vriendin Rita op visite ga, mag ik doorgaans mee eten of heeft ze zelfs wat voor mij bewaard. Ik wil weleens wat terug doen. In plaats van voor haar koken, denk ik dat het winnen van dit boek verstandiger en leuker is.

Reactie van Marian

Geweldig initiatief!

Reactie van Sonja van Spronsen

Ik zou deze graag willen winnen voor mijn Collega Edith. Sociaal en erg lief attent voor mij. Aangezien ik zelf voor echte goede doelen geld uitgeef zoals Good Food book. Zo ook mijn collega die na dit cadeau dit doel, verhaal doorgeeft als een ketting effect. Hoe mooi en voor de jeugd in Malawii!

Reactie van Geertje van der Welle

Omdat ik de allergoedste moeder heb zou ik het boek graag voor haar winnen! Ze is zo goed bezig met afvallen en goed/gezonder te eten 👍🏻

Reactie van Kim

Voor wie wil ik winnen? Voor m'n moedertje, kan ze mooi Good Food koken in haar nieuwe keuken 😋 Kom ik mooi langs met de Kerst 😉

Reactie van Barbara

Ik wil dat mijn man Mario dit boek wint. Hij vindt koken niet leuk en doet dit wel 2x per wk maar recepten onthouden lukt hem niet. Het lijkt ons ( mijn 2 dochters en mijzelf) heerlijk als hij hieruit kan gaan koken. Misschien gaat hij het dan zelfs nog leuk vinden!

Reactie van henriette

Ik wil hem graag winnen voor mijn moeder, die bijna van start gaat met haar Franse chambre d'Hotes. Zo kan ze haar gasten (en ons) extra verwennen!

Reactie van Marieken Franse

Ik zou dit zo graag voor mijn Lief, Alexander Rodenburg willen winnen. Omdat hij na de Legionella eigenlijk nog steeds niet terug kan achter de kachel maar zo graag wil en dus thuis voor iedereen en alles kookt. Wanneer hij het volhoudt.

Reactie van Sandra de Beijer

Klinkt als een cliché maar is waarheid. Van kookinspiratie krijg je nooit genoeg! Ik vind het super leuk om nieuwe gerechten te bereiden en mijn mannen hiervan te zien genieten. Smaakt lekker mama zegt mijn vierjarige zoon :-) Groter compliment kan je niet krijgen.

Reactie van Annelies

Voor mijn lieve moeder, die tijdens al mijn ziekenhuisopnames zo goed voor mijn kids gezorgd heeft, kunnen we nu fijn samen nieuwe recepten uitproberen :-)

Reactie formulier