Menu Vind Restaurant
* donderdag 21 februari 2019 *

Smulpaapje weekmenu #9

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Wat is het toch leuk om iedere keer weer een nieuw weekmenu samen te stellen. En om te horen en zien hoe jullie daar mee aan de slag gaan. Echt te gek! Deze week genieten we nog even van alle winterse groente die nu nog volop verkrijgbaar zijn.

Op het menu staat deze week onder andere een lekkere pasta, groente uit de oven, een kom Oosters comfortfood, een hartige taart en nog véél meer!

Smulpaapje weekmenu

maandag           Pasta met boerenkool & bacon
Geen heavy stamppot, maar een heerlijke pasta met boerenkool. Nu het nog kan!

dinsdag              Bloemkool tandoori uit de oven met kokosrijst
Laat de oven het werk doen en binnen een half uur zit je lekker en gezond aan tafel. Maak het nóg lekkerder door de kokosrijst erbij te maken in de tijd dat de oven zijn werk doet.

woensdag          Oosterse noodles met kipgehakt
Zo’n recept dat je kunt aanpassen aan je eigen wensen. Ik hou er van!

donderdag        Hartige taart met spruitjes
Een aantal winterfavorieten in één hartige taart. Yum!

vrijdag                Thaise kippensoep met kokos
Een van mijn favoriete Thaise gerechten, en die kun je ook heel goed met kinderen eten!

weekendtip       Risotto met paddenstoelen
Neem dit weekend even de tijd om heerlijk zen in een pan romige risotto te roeren. Heerlijk!

boodschappenlijstje

maandag
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
1 teentje knoflook
1el neutrale olie
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
250g boerenkool
5el roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
citroenrasp
1/2tl paprikapoeder
65g pijnboompitten,

dinsdag
1 stevige bloemkool
2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original à 75g)
1el yoghurt
kokosrijst voor erbij
2el neutrale olie
1 ui
mespunt zout
300g basmati rijst
1teen knoflook
½ tl kurkuma
½ tl gemalen komijn
½ tl kaneel
375ml kokosmelk
125ml groentebouillon

woensdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
voor erbij: noodles of rijst

donderdag
1 rol kant en klaar bladerdeeg (AH)
500g spruitjes
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode uu
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder, naar smaak
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas, naar keuze
125g gerookte spekreepjes,

vrijdag
1,5L kippenbouillon
3el vers limoensap
1 teen knoflook
1 stengel citroengras
1 duimlengte stuk verse gember
4 kippendijen
200g champignons
1el bruine suiker
1 blik kokosmelk
250g mini tomaatjes
verse koriander (optioneel)

weekendtip
1 ui
2 teentjes knoflook
2el neutrale (olijf)olie
optioneel: scheut witte wijn
1L warme bouillon
250 – 300g risottorijst
+/- 75g Parmezaanse kaas, geraspt
Scheutje olijfolie of klontje roomboter
500g gemengde paddenstoelen
1el verse thijm
boter
Truffelolie (optioneel)

Eén reactie

Reactie van Mariska

Ik maakte vandaag de tandoori bloemkool en kokosrijst. Wat heerlijk en makkelijk! Van de restanten maak ik morgen een rijstsalade net bloemkool, komkommer en paprika.

Reactie formulier