Menu Vind Restaurant
* donderdag 14 februari 2019 *

Smulpaapje weekmenu #8

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Binnenkort start bij ons een megaverbouwing, wat betekent dat ik een aantal weken geen keuken heb, aaaargggghhh!!! Tijd dus om vooruit te koken en te zorgen dat er genoeg in de vriezer staat dat alleen opgewarmd hoeft te worden.

Vooruit koken is wat mij betreft sowieso de sleutel van makkelijke doordeweekse dagen, dus vind je in dit weekmenu volop gerechten die makkelijk voor te bereiden zijn, ook als je wel gewoon een keuken ter beschikking hebt 😉

Smulpaapje weekmenu

maandag                         Arabisch kipstoofpotje
ideaal om zondag al klaar te maken, voor een snelle start van de week.

dinsdag                            Spaghetti & gehaktballetjes
Ook deze kun je al vooruit maken, alhoewel hij ook gewoon in nog geen half uur op tafel staat.

woensdag                        Freekeh met zwarte bonen & kip
Een maaltijdsalade die je zo kunt eten, of vul er een aubergine of paprika mee. Aan jou de keuze!

donderdag                      Huevos Rancheros
Ultiem Mexicaans comfortfood, mét een zachtgegaard eitje erin!

vrijdag                              Italiaanse witlof ham & kaas
Uiteraard kun je er ook een oer Hollandse versie van maken, maar deze is nét iets spannender.

weekendtip                     Dutch baby
Een op & top verwenontbijt, dat door het fruit erin net ietsiepietsie gezonder wordt.

boodschappenlijstje

maandag
750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen
100ml vers sinaasappelsap (om de rozijnen en abrikoos in te wellen)
2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember
2 uien
3 tenen knoflook
verse gember
2 courgettes
1 prei
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
400ml kippenbouillon

dinsdag
1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
½ zakje geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

woensdag
100g gebroken freekeh (Midden Oosten winkel)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
1 paprika
300g gerookte kipfilet, in blokjes
1tl gemalen komijn
mespunt gerookt paprikapoeder

donderdag
1 ui
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
2 blikken gepelde tomaat (San Marzano)
3 geroosterde paprika’s (uit pot, afgespoeld)
150g mini pommodori
1 gele paprika
1tl gerookt mild paprikapoeder
1 blik zwarte bonen (400g)
tabasco, naar smaak
100g geraspte cheddar (of andere pittige kaas)
4el creme fraiche
4 eieren (M)
voor erbij: avocado en nacho’s (optioneel)

vrijdag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk, hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de saus wenst
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
8 plakjes rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
Versgemalen zwarte peper
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.
voor erbij: aardappelpuree

weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 Zespri kiwi’s
1-2el lemon curd

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier