Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 februari 2019 *

Smulpaapje weekmenu #7

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ik kreeg afgelopen week de vraag of ik ook aan ‘meal prep’ doe, het voorbereiden van je maaltijden. Wie mij de afgelopen zeven jaar een beetje heeft gevolgd weet dat ik er dol op ben als je, op rustigere momenten, je maaltijden kunt voorbereiden.

In dit weekmenu dus een aantal gerechten die komend weekend al te maken zijn en sommigen zijn zelfs lekkerder als je ze niet meteen eet. Kies jouw favorieten voor een rustige week aan tafel! Een uitgebreid artikel over 'meal prep' vind je hier.

Smulpaapje weekmenu

maandag           Hachee met puree en rode kool
Het vlees en de rode kool maak je zondag al klaar, de aardappels voor de puree schil je dan ook. Vandaag betekent dat opwarmen en puree maken. In een kwartier zit je aan tafel!

dinsdag              Eenpansmaaltijd met kip en spruitjes
Dit gerecht is sowieso al super snel klaar, maar je zou maandagavond alvast de spruitjes kunnen schoonmaken en de kip kunnen kruiden. Dan ben je vandaag nóg sneller!

woensdag          Pasta met kip & avocado
Geen tijd om zelf kip te grillen? De poelier is je vriend! Eventuele restjes doen het ook geweldig in de lunchtrommel morgen.

donderdag        Koreaanse bibimbap
met de restjes kip van gisteren en nog een paar aanvullende ingrediënten maak je super snel dit verrassend lekkere Koreaanse rijstgerecht

vrijdag                Noodlesoep met paksoi
Bijna geen voorbereiding voor nodig, deze lekkere Oosterse maaltijdsoep staat gewoon in een half uurtje op tafel.

weekendtip       Lemon & blueberry pancakes
Je weekend begint op de beste manier denkbaar met deze heerlijke ontbijtpannenkoekjes

boodschappenlijstje

maandag
4 uien
50g boter
750g doorregen riblappen
1el bloem
1tl gemalen kruidnagel
1tl gemalen nootmuskaat
1tl kaneel
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
1 pot vleesfond (à 380ml) + 1 pot water
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
¼ oude wijvenkoek (of gewone ontbijtkoek)

dinsdag
4 kippendijen
1el Vadouvan (Green Gypsy) of gebruik kerriepoeder
250g kastanjechampignons
250g schone spruitjes
1cm verse gember
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
150g gele linzen, ongekookt
zout & peper
Evt nog rijst voor erbij

woensdag
500g pasta naar keuze
150g tomaatjes
2 paprika’s
3 lenteuitjes
2 avocado’s
1 gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges, gegrild
1 limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
handje verse peterselie

donderdag
restjes kip van gisteren
250g (Pandan)rijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren

vrijdag
2el olie
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2el geraspte verse gember
1liter kippenbouillon
2 steranijs
1 kaneelstokje
200g kastanjechampignons
4 mini paksoi
1tl sesamolie
1el sojasaus
noodles, naar keuze (bij de toko heb je speciale Ramen noodles)
4 gekookte eieren
sesamzaadjes
handje edemame boontjes (Bonduelle, vriezer)

weekendtip
250g bloem
50g suiker
1 ½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
mespunt zout
225ml halfvolle yoghurt
1 citroen
1tl citroensap
1tl vanille
75ml karnemelk
2 eieren
200g bosbessen

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier