Menu Vind Restaurant
* donderdag 31 januari 2019 *

Smulpaapje weekmenu #6

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het blijft – ook na al die jaren dat ik al weekmenu’s maak – iedere keer weer leuk om een lekker, family proof weekmenu voor jullie samen te stellen. Bij het samenstellen hou ik altijd rekening met het seizoen waarin gekookt wordt, maar ook dat er zo min mogelijk aan eten verspild wordt.

Deze week op het menu; een lekkere visschotel die je in het weekend al kunt voorbereiden. Een verrassende stamppot maar we duiken ook de keuken in om weer eens iets lekkers te bakken!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Visschotel uit de oven met broccoli
Heb je een goede visboer op de markt dan is het weekend hét moment om deze ovenschotel alvast voor te bereiden. Kan overigens ook prima met vis uit de vriezer!

Dinsdag              Stamppot spruitjes met appel
Een stamppotje met de favoriete groente van onze dochter, maakt van iedere spruitjeshater een liefhebber.

Woensdag         Snelle citroenspaghetti
Als je geen restjes van de stamppot van gister meer hebt, is dit voor vandaag een heerlijke, ongecompliceerde en snelle pasta!

Donderdag        Rijst met zoete kip & roerbakgroente
Kleurrijk, smaakvol, makkelijk én lekker. Wat wil je nog meer?

Vrijdag                Pad Thai met tofu
Een vegetarische versie van ons favoriete Noodlegerecht.

Weekendtip      Bananenbrood met pistache
Kom, we duiken weer eens de keuken in om iets lekkers te bakken!

Boodschappenlijstje

Maandag
4 paprika’s, kleur naar keuze
1kg kruimige aardappelen
500g broccoli,
500g vis, in blokjes. Soort naar keuze
75g bloem
75g boter
400ml melk
2-3el grove Zaanse mosterd
½ tl nootmuskaat
zout & peper
7el Panko

Dinsdag
1kg kruimige aardappelen
4 goudrenetten
3 klontjes boter + 1 tl kaneel & scheutje maple syrup (of honing)
250g spekblokjes
500g groene spruitjes
350g paarse spruitjes
1tl oregano
1 citroen
1-2el slagroom
handje cashewnoten

Woensdag
250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum

Donderdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ - 1 el sojasaus 

Vrijdag
3el sojasaus
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda's

Weekendtip
175g yoghurt
75g zonnebloemolie
3 bananen
2 eieren
1tl vanille
250g speltbloem
1 ½ tl bakpoeder
75g suiker
100g pistache
 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier