Menu Vind Restaurant
* vrijdag 29 november 2019 *

Smulpaapje weekmenu #49

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Volgende week is het natuurlijk de week rondom Sinterklaas en bij de meeste mensen wordt dat gevierd met Pakjesavond. Waar ik verwacht dat we volgend jaar op surprises overstappen, vieren ook wij het dit jaar nog één keer ouderwets met pakjes.

Nadat de speurtocht is voltooid om die pakjes te vinden staat er áltijd een kom dampende erwtensoep op tafel, dus die mag deze week zeker niet ontbreken in het Smulpaapje weekmenu. Maar er is meer lekkers. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Zuurkoolschotel met rozijnen
Ideaal om al in het weekend voor te bereiden, zodat je ‘m vandaag alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

dinsdag                Pasta met krokante broccoli
Voor de variatie in je repertoire van pastamaaltijden kan ik je deze van harte aanbevelen.

woensdag          Erwtensoep met worst
Als je ‘m op Pakjesavond, net als wij , wilt eten maak je ‘m vandaag alvast klaar. Morgen is ‘ie dan nóg lekkerder!

donderdag         Stamppot gesmoorde prei & feta
Soms is lekker eten op tafel zetten eenvoudiger dan je denkt.

vrijdag                  Taco’s met kip & mango
Lekkerder dan dit kan je weekend bijna niet beginnen. En ja, met je handen eten mag vandaag!

weekendtip       Zelfgemaakte banaangranola
Eén keer maken, is de rest van de week genieten van je verse en zelfgemaakte granola.

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
1 blik ananasblokjes à 227g
75g rozijnen
150g geraspte kaas, naar keuze

dinsdag
35g Panko
1el olie
1 citroen
2 stronken broccoli
2-3 olijfolie
1 teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
250-300g fussili pasta
3 tomaten
1el citroenolie (via Foodelicious) of meng gewone olijfolie met de rasp van 1 schone citroen

woensdag
900g spliterwten (AH)
3L water
4 bouillonblokjes (rund)
1 pot fond (rund)
5 laurierblaadjes (gedroogd)
1 kleine knolselderij
1 kleine winterwortel
1 prei
1kg varkensvlees (o.a. hamstuk, varkensstaart en/of karbonade)
1 – 1 ½ grote rookworst
1 bosje peterselie (platte), 

donderdag
750g prei
25g boter
1el gedroogde tijm
1 citroen
1kg kruimige aardappels
100g feta
75g zongedroogde tomaatjes (op olie)
2el platte peterselie
optioneel:2el zwarte olijven,

vrijdag
400g kippendijen
1 blik bonen (à 400g) naar keuze
1 blik mais (300g)
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
1x hoeveelheid tacokruiden (zie hieronder)
voor de mangosalsa:
1 rijpe mango
½ rode ui
1 avocado (eetrijp)
2el limoensap
chiliflakes, naar smaak
 voor de tacokruiden:
½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
¼ tl cayenne
¼ tl oregano

weekendtip
180g havermout
6el pompoenpitten
½ tl kaneel
2 rijpe bananen
3el golden syrup (of honing)
2el zonnebloemolie
2el amandelschaafsel
65g kokos/mangomix (AH)

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier