Menu Vind Restaurant
* donderdag 21 november 2019 *

Smulpaapje weekmenu #48

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

In het Smulpaapje weekmenu van deze week vind je een klassieker terug, waar het inmiddels wel weer echt weer voor is. Maar voor de nodige variatie is er ook een lekker herfstig spruitjes-/pompoenrecept. En ik laat je zien hoe je een heel eenvoudig een geweldige paddenstoelenrisotto maakt. Ik gebruikte datzelfde recept afgelopen week trouwens zelf ook weer toen ik, in opdracht van een mooi likeurmerk, voor 16 van hun dinergasten mocht koken.

Zo zie je maar weer, de recepten op Smulpaapje zijn lekker voor kleine én grote SmulpaapjesšŸ˜‰ Ik wens je weer een hele smakelijk week toe!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Hartige taart met spruitjes & pompoen
Wil je ‘m al voorbereiden dan kan dat heel gemakkelijk! Lekker is ‘ie sowieso.

dinsdag                Stamppot rauwe andijvie
Het wordt wel weer eens tijd voor deze klassieker, vind je ook niet?

woensdag          Roze burrito’s uit de oven
Kies je voor de vega- of vleesvariant? Aan jou de keuze!

donderdag         Pasta met boerenkool
Met boerenkool maak je deze hele verrassende pasta. Lekker én lekker snel klaar.

vrijdag                  Risotto met paddenstoelen
Afgelopen week kookte ik dit gerecht tijdens een diner voor 16 gasten. Staat het vanavond bij jou op tafel? Het is zó lekker!

weekendtip       Schwarzwalder wafels met kersen
en deze staat zeker weten een dezer dagen ook op ons eigen ontbijtmenu. Mmmmmm

boodschappenlijstje

maandag
1 rol kant en klaar deeg
500g spruitjes
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas, naar keuze
125g gerookte spekreepjes

dinsdag
1kg kruimige aardappel
roomboter en (volle) melk
nootmuskaat, zout & peper (naar smaak)
1 flinke stronk andijvie, fijngesneden 500g
125g belegen geitenkaas, in kleine blokjes
200g spekjes

woensdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) of gebruik gewoon gehakt
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

donderdag
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
1 teentje knoflook
1el neutrale olie
halve gele paprika
halve rode paprika
250g boerenkool
5el roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
citroenrasp, naar smaak
½ tl paprikapoeder
65g pijnboompitten

vrijdag
1 ui
2 teentjes knoflook
2el neutrale (olijf)olie
optioneel: scheut witte wijn
1L warme (paddenstoelen)bouillon
250 – 300g (Arborio) risottorijst
+/- 75g Parmezaanse kaas
Scheutje olijfolie of klontje roomboter
500g gemengde paddenstoelen
1el verse thijm
optioneel: goede kwaliteit Truffelolie (via Foodelicious)

weekendtip
155g bloem
45g poedersuiker
25g cacao
1tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
¼ tl zout
200ml handwarme melk
65g gesmolten boter
55ml zonnebloemolie
2 eieren, gesplitst – eiwit apart
1tl vanille extract
optioneel: handje chocolatechips
1 pot kersen op siroop (à 350g) vang 100ml sap op
65ml maple syrup
¼ tl amandel extract

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier