Menu Vind Restaurant
* vrijdag 15 november 2019 *

Smulpaapje weekmenu #47

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Met de intocht van de Sint in het land heb je dit weekend wel wat anders aan je hoofd dat maaltijden voorbereiden voor volgende week. Dus beginnen we de week eenvoudig, maar niet minder lekker met een verrassend stamppotje.

Maar natuurlijk is er ook lekkers voor het weekend, en gezien de tijd van het jaar doen we dat volledig in het Sinterklaasthema. Dat wordt smullen geblazen!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Stamppot bloemkool & salami
Laten we de week is in alle rust en semi eenvoud beginnen met dit verrassende stamppotje

dinsdag                Ierse carbonara volgens Yvette van Boven
Want zeg nou zelf, pasta is toch áltijd een goed idee?!

woensdag          Frittata met courgette
Een snelle & makkelijke maaltijd voor de woensdag

donderdag         Kikkererwtencurry met spinazie
Het type curry waar íedereen blij van wordt. Echt!

vrijdag                  Maaltijdsoep met zoete aardappel
We sluiten de week net zo lekker maar ook simpel af als we ‘m zijn begonnen.

weekendtip       Sinterklaas speculaas cheesecake
De Sint is in het land en dat zullen we vieren ook!

boodschappenlijstje

maandag
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook

dinsdag
300g boerenkool, fijn gesneden (ik kocht een zak kant & klaar)
500g spaghetti
200g spekblokjes
2 kleine tenen knoflook
2 eidooiers
2 eieren
250ml slagroom
75g parmezaanse kaas

woensdag
2 courgettes
2 takjes munt
1 citroen
2el neutrale olie
1tl gedroogde oregano
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tomaat
100g feta
6 eieren
optioneel: rucola & parmaham om te beleggen
voor erbij: vers brood

donderdag
2el olie
1 ui
1teen knoflook
gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
200g tomaat
150g puntpaprika,
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 ½ el garam masala (AH/Midden-Oostenwinkel)
1tl kerriepoeder
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
1el pindakaas
400g verse spinazie

vrijdag
500g venkel
200g zoete aardappel
250g winterwortel
drupje olie
1 ½ liter groentebouillon
100ml vers sinaasappelsap (1 grote sinaasappel)
voor erbij: brood

weekendtip
200g amandelspeculaasjes
2el Speculoos
900g roomkaas naturel
150g suiker
50g donkere basterdsuiker
1el vanille extract
1 flinke theelepel Speculaaskruiden
4 eieren
flinke hand kruidnoten
2el Speculoos

Meer weekmenu's?

Meer inspiratie voor gevarieerde weekmenu's vind je hier.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier