Menu Vind Restaurant
* vrijdag 8 november 2019 *

Smulpaapje weekmenu #46

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Met het Smulpaapje weekmenu wil ik je laten zien dat het heel eenvoudig is om een week lang gevarieerd en gezond te eten met je gezin. Door op zondag alvast een goddelijke pastasaus klaar te maken, maar ook door slim om te gaan met ingrediënten uit het seizoen.

Het resultaat is vijf keer lekker aan tafel en in het weekend een heerlijk tussendoortje ,waar je ook de dagen daarna nog blij van wordt. Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Spaghetti bolognese
Laat de saus zondag lekker lang pruttelen. Dan zit je vandaag in minder dan 10 minuten pasta koken aan tafel

dinsdag                Bloemkool tandoori met kokosrijst
In een half uur heb je een volledige maaltijd op tafel staan

woensdag          Spinaziestamppot
Een makkelijk en snel stamppotje, dat breekt zo lekker de week.

donderdag         Spruitjes met kikkererwten
Variatie met spruitjes, we zijn er dol op!

vrijdag                  Ovenschotel met boerenkool en gehakt
Hollandse ingrediënten in een verrassende ovenschotel

weekendtip       Mueslimuffins met banaan
Niet alleen heerlijk als ontbijt, maar ook een verantwoord tussendoortje voor mee naar school/werk

boodschappenlijstje

maandag
400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
beetje olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1el gedroogde oregano
mespunt gerookt paprikapoeder
250ml rode wijn
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1 laurierblaadje
1 pak spaghetti

dinsdag
1 stevige bloemkool
2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original à 75g)
1el yoghurt
voor de kokosrijst
2el neutrale olie
1 ui
300g basmati rijst
1teen knoflook
½ kurkuma
½ tl gemalen komijn
½ tl kaneel
375ml kokosmelk
125ml groentebouillon

woensdag
1 kilo aardappelen (kruimig)
melk & roomboter voor de puree
450g spinazie
2 bosuitjes
50g halfgedroogde tomaatjes
50g walnoten
75g boerenwalnotenkaas
Optioneel: Dijon mosterd

donderdag
350g spruitjes (netto gewicht, dus koop 500g)
1el neutrale olie
1 blik kikkererwten a 400g
100g feta
50g walnoten
1teen knoflook
2el olijfolie
1el citroensap
½ tl nootmuskaat

vrijdag
1el olie
1 ui
300g wortel
2 pastinaken
300g boerenkool
150g erwtjes (diepvries)
300g rundergehakt
2el bloem
1pot groentefond (350ml) + 1 pot water
3tl worcestershire saus
1el grove mosterd
1tl tijm
500g gare aardappelschijfjes 

weekendtip
2 eieren
175ml (amandel)melk
75g honing
50g gesmolten roomboter
2 bananen (hoe rijper, hoe lekkerder) + 1 banaan extra
1tl vanille extract
200g muesli (ik gebruikte Rude Health)
1tl kaneel
1el cacao
¼ tl zout
1tl bakpoeder
150g zelfrijzend bakmeel
100g bosbessen

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier