Menu Vind Restaurant
* vrijdag 1 november 2019 *

Smulpaapje weekmenu #45

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Heb je geen zin om te moeten bedenken wat je komende week voor je gezin gaat koken? Dan help ik je deze week ook gewoon weer. Met goed voor te bereiden gerechten, zodat je week lekker soepel begint. Maar natuurlijk ook weer heel veel makkelijke, doordeweekse gerechten die lekker snel op tafel staan.

Nog meer gemak en het Smulpaapje weekmenu iedere vrijdag in je mailbox? Dat kan ook, service van de zaak. Je schrijft je hier heel eenvoudig in. Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mexicaans stoofvlees met bonen
Maak in het weekend alvast klaar en geniet begin van je week van dit bijzondere stoofpotje

dinsdag                Hartige taart met spinazie
Een verrassend lekkere hartige taart met heel veel verschillende soorten groente.

woensdag          Groene pasta
Er is níks Italiaans aan, behalve dat ‘ie verrukkelijk is 😉

donderdag         Spruitjes met rijst
Voor wat variatie met spruitjes kan ik je dit rijstrecept bijzonder aanbevelen!

vrijdag                  Kipshoarma
Maar dit keer maak je ‘m heel lekker zelf. Je wilt nooit meer anders!

weekendtip       Bitterkoekjescake
Gewoon, omdat ‘ie schandalig lekker is!

boodschappenlijstje

maandag
350g stoofvlees (ik gebruikte riblap)
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)

dinsdag
1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten
125g hamreepjes
1 venkel
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

woensdag
350g pasta, naar keuze
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes
voor de walnotenpesto
100g walnoten
15g basilicum
50g erwtjes
45g geraspte Parmezaanse kaas
60ml extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
1 citroen

donderdag
1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

vrijdag
600g kippendijen
1tl kurkuma
1tl kaneel
1tl korianderpoeder
1tl gemalen komijn
½ tl cayenne
2tl knoflookpoeder
2el olijfolie
4el Griekse yoghurt
1 citroen 
4 Libanese flatbreads, maar pita’s kan ook
4 volle eetlepels Griekse yoghurt
4 tomaten
4 snackkomkommers
1 rode ui
4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
2el verse munt

weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes
2el amandelextract

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier