Menu Vind Restaurant
* donderdag 17 oktober 2019 *

Smulpaapje weekmenu #43

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Vorige week werd voor het eerst het weekmenu niet alleen op de site gepubliceerd, maar ook naar de nieuwsbrieflezers gestuurd. Dat doen we vanaf nu gewoon iedere week. Service van de zaak! Want hoe makkelijk wil je het hebben. Vijf doordeweekse maaltijden, waarvan er eentje altijd goed in het weekend al is voor te bereiden.

Het hele gezin, ja ook de kinderen, eet mee en voor het weekend is er een lekkere verwennerij. Het enige dat jij hoeft te doen zijn de boodschappen. Easy toch?! Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Hachee met puree en rodekool
Zet van het weekend alvast het stoofvlees op, geniet van de heerlijke geuren en vandaag zit je lekker snel met een ouderwetse Hollandse maaltijd aan tafel.

dinsdag                Stamppot gesmoorde prei
Vandaag houden we de vaart én de smaak erin!

woensdag          Warme rijstsalade met gegrilde kip
Een lekkere, geen gedoe maaltijd. Dat breekt zo lekker de week 😉

donderdag         Tacopasta met gehakt
Een fusion italiaanse / mexicaanse ovenschotel, die in no time op tafel staat.

vrijdag                  Maaltijdsoep met boerenkool & chorizo
Zijn er restjes over, dan zijn die in het weekend een ideale lunch.

weekendtip       Speculaas pancakes
Ach, als iedereen toch al aan de kruidnootjes zit kan deze ook wel alvast toch? 😉

Boodschappenlijstje

maandag
4 uien
50g boter
750g doorregen riblappen
1el bloem
1tl gemalen kruidnagel
1tl gemalen nootmuskaat
1tl kaneel
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
1 pot vleesfond (à 380ml) + 1 pot water
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
oude wijvenkoek (ongeveer ¼ deel)

voor de rode kool:
1 uitje
scheutje olie
½ rode kool
250ml bouillon
3el Mangoazijn (of gebruik witte wijnazijn)
2 kruidnagels
1 laurierblad
1el suiker
½ sinaasappel
50-75g gedroogde cranberries

voor de puree
1kg kruimige aardappels
melk, boter & nootmuskaat

dinsdag
750g prei
25g boter
1el gedroogde tijm
1 citroen (citroen eerst goed schoonboenen)
1kg kruimige aardappels
100g feta
75g zongedroogde tomaatjes (op olie)
2el platte peterselie(ongeveer 8g)
handje zwarte olijven, 

woensdag
1 blik bonen (à 400g), naar keuze
1 zak kokosrijst (à 250g) Tilda (o.a. bij AH)
4 kippendijen
3tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
400g wortel
1 stronk broccoli
vers geraspte gember, naar smaak
1tl olie
1 bosje lenteui
2el citroensap
1el chilisaus

donderdag
450g macaronigroente
1el  neutrale olie
300g (bio) rundergehakt
1 zakje tacomix (à 35g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
250g volkoren macaroni
1 pot pastasaus, naar keuze (à 340g
150g geraspte mozzarella (AH)
2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)

vrijdag
2el olie
1 grote ui
1 rode paprika
1 wortel
2 tenen knoflook
1 chorizo (à 250g)
750ml kippenbouillon
150g boerenkool
100g cavalo nero (of gebruik 100g meer boerenkool)
1 zoete aardappel
1 blik gepelde tomaten (à 400g)
1tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde tijm
1 blik kikkererwten (à 400g)

weekendtip
250g bloem
2el suiker
1½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
1tl zout
2-3tl speculaaskruiden
3 eieren
1tl vanille extract
500ml karnemelk
45g gesmolten boter
½ pak roomboter speculaasjes

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier