Menu Vind Restaurant
* donderdag 10 oktober 2019 *

Smulpaapje weekmenu #42

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Het eerste weekmenu dat vandaag ook automatisch in de mailbox van alle nieuwsbrieflezers valt. Een extra service, nadat ik de vraag kreeg of dat mogelijk was. Ja, en zo zijn we dan ook wel weer hé 😉 Nog geen nieuwsbriefabonnee, schrijf je hier dan gauw in zodat je geen enkel weekmenu meer mist!

Aan de samenstelling van het weekmenu verandert verder niks. Het blijft een keuze van vijf makkelijk te maken doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Waarbij het gerecht van maandag altijd goed te voorbereiden is in het weekend. Voor het weekend ook deze week weer een lekkere weekendtip. Fijne week allemaal!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Pasta met pompoen en tomaat
Laat de oven het werk doen en wil je het nóg makkelijker dan bereid je de saus zondag aan voor. Kun je vandaag extra snel aan tafel!

dinsdag                Dahl met bloemkool & kokos
Op en top comfortfood dat in nog geen half uur op tafel staat.

woensdag          Taco’s met mango & gehakt
Vandaag reizen we af naar Mexico, maar dan wel een rapido recept!

donderdag         Couscousbowl met zalm
Eten uit een kommetje is al heerlijk, maar dan ook nog eens dit gerecht. Yum!

vrijdag                  Pad Thai
Een bezorg/afhaalklassieker, maar dan gewoon vers thuis gemaakt.

weekendtip       Pumpkin spice wafels
Het is pas écht najaar als er voor de eerste keer weer Pumpkin spice wafels op de ontbijttafel staan.

boodschappenlijstje

maandag
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
2tl gedroogde rozemarijn
2teentjes knoflook
1el olijfolie
Parmezaanse kaas

dinsdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (à 400ml)
250g rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
100g babyspinazie
optioneel: dikke yoghurt
voor erbij : gekookte rijst of Naan

woensdag
1 ui
1teen knoflook
1el olie
1 rode paprika
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

donderdag
2 rijpe avocado’s
limoensap, naar smaak
4 stukjes zalmfilet, met huid (à 125g)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 (schoongeboende) citroen
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn, ik gebruikte granaatappelazijn (via Foodelicious)
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle), 

vrijdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda's

weekendtip
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden
375ml karnemelk
240g pompoenpuree
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier