Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 september 2019 *

Smulpaapje weekmenu #40

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Na alle feestelijkheden rondom de lancering van mijn boek, zitten we nu weer gewoon midden in de logistieke toestand van twee drukke banen in één huishouden. Dat betekent dus ook goed nadenken wie er wanneer thuis eet.

Deze week dus lekker wat inspiratie voor de momenten dat je of vooruit wilt koken of lekker snel klaar wilt zijn. Oh, én we trappen het spruitjesseizoen af. Ons kind is in ieder geval dolgelukkig dat ze er weer zijn. Kom, we gaan aan tafel!

Smulpaapje weekmenu

maandag                             Pasta met spruitjes 
Ik maak de spruitjes de avond ervoor al schoon. Dan zitten we vandaag in een kwartier aan tafel!

dinsdag                                Mexicaanse bonen met kip
nog zo’n lekker snel gerecht, en ook deze is prima vooruit te maken. Wordt ‘ie alleen maar lekkerder van.

woensdag                          Dahl met spinazie
Gen fastfood, maar wel goed voor te bereiden. En een ideale maaltijd voor drukke woensdagen.

donderdag                         Aardappelschotel met worst
De eenvoud maakt het nou juist zo lekker.

vrijdag                                  Snelle roerbak met broccoli & rundvlees
We gaan smakelijk het weekend in!

weekendtip                       Verse kaneelbroodjes
Neem er even de tijd voor en je hebt dit weekend het lekkerste ontbijt denkbaar

boodschappenlijstje

maandag
750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
100g geraspte Parmezaanse kaas
350g Orechiette pasta (of gebruik schelpjes) 

dinsdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook
1el olie
4 kippendijen (zonder bot)
1 paprika
½ - 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g)
1 blik chilibonen (400g)
voor erbij: gekookte rijst,

woensdag
2el zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
2el verse gember, geraspt (koop ongeveer stuk van 4cm)
1tl mosterdpoeder
1tl gemalen komijn
1el gemalen koriander
2tl kurkuma
1tl garam masala (toko)
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
1tl basterdsuiker
1kaneelstokje
verse spinazie (zak à 350g)

donderdag
400g voorgekookte krieltjes
2el olie
1 prei
2 paprika’s
1 courgette
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 teen knoflook
1tl gedroogde tijm

vrijdag
450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus
1tl sesamolie
1el ketjap manis
rijst of noodles voor erbij

weekendtip
14g droge gist
60ml handwarm water
170g zachte boter
2 eidooiers
50g suiker
350g bloem
1tl zout
80ml zure room
150g suiker gemengd met 1 ½ tl kaneel en ½ tl gemberpoeder
2el zachte boter
50g boter, gesmolten

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier