Menu Vind Restaurant
* donderdag 17 januari 2019 *

Smulpaapje Weekmenu #4

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Oh wat is dit grijze weer toch ongelofelijk saai. Laten we eens kijken of we het dan op ons bord wat kleurrijker en gezelliger kunnen maken. En kleurrijk eten betekent in veel gevallen ook gezond eten. Met al die sluimerend griep- en verkoudheidsvirussen ook niet onbelangrijk.

Op het menu deze week; een makkelijke stamppot, lekkere noodles, uiteraard ook pasta en in het weekend iets éxtra lekkers. Maak er een lekkere week van!

Smulpaapje weekmenu

Maandag            Zuurkoolschotel met gehakt
We beginnen de week met een ovenschotel die je heel fijn in het weekend al kunt voorbereiden. Voor een makkelijke start van je week.

Dinsdag              Pasta Cacciatore
Een pasta met gestoofde kip in tomatensaus, die toch in no time op tafel staat. Yum!

Woensdag            Bloemkoolstamppot met mango & gerookte kip
Een makkelijke doordeweekse maaltijd die toch nét even anders dan anders is.

Donderdag             Couscous met Marokkaanse gehaktballetjes
Met deze maaltijd breng je het vakantiegevoel gewoon naar huis en op je bord.

Vrijdag                    Risotto met spruitjes
Je weekend begint uiterst Zen door lekker te roeren in een grote pan risotto. Probeer maar eens!

Weekendtip            Zwarte rijstpudding van Jamie Oliver
Maak hier dit weekend écht even tijd voor. Het grote voordeel is dat je dan ook je maandagse ontbijtje meteen klaar hebt. Ik heb ‘m bij ons ook meteen weer eens op het weekmenu gezet. Zó lekker!

Boodschappenlijstje

Maandag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool, uitgelekt
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
1 blik ananasblokjes à 227g (vang het vocht op!)
75g rozijnen
150g geraspte kaas, naar keuze

Dinsdag
1el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
½ rode paprika
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks
½ el gerookt paprikapoeder
1el tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon (of gebruik een zelfde hoeveelheid wijn)
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
2tl gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven, zonder pit
50g zongedroogde tomaatjes
2tl kappertjes
2el verse peterselie
geraspte (Parmezaanse) kaas,

Woensdag
1kg kruimige aardappels
1 grote bloemkool
1 verse mango
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt

Donderdag
2 uien
¼ bosje peterselie
3 tomaten
400 g rundergehakt
2tl gemberpoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
olijfolie
4 eieren
Couscous, bereid naar keuze

Vrijdag
Scheutje olie
zak spruitjes à 500g ( je wilt ongeveer 200g spruitjes netto opbrengst), gehalveerd
400g risottorijst
1,25L warme kippenbouillon
2el peterselie
75g Gorgonzola
versgemalen zwarte peper
125g bacon of pancetta

Weekendtip
200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza of AH)
1 rijpe mango
1 limoen
1el blanke amandelen
1el kokossnippers
2 rijpe bananen
200ml amandel/kokosmelk (Alpro)
½ el vanille extract
4el halfvolle yoghurt
2 passievruchten

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier