Menu Vind Restaurant
* donderdag 5 september 2019 *

Smulpaapje weekmenu #37

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Rust, regelmaat & ritme. Oftewel, de scholen zijn weer begonnen! Dat betekent ook vooruit nadenken over wat je op tafel gaat zetten. Liefst met minimale tijd in de keuken, maar wel met lege borden na afloop.

Herkenbaar? dan is dit weekmenu voor jou. Doordeweekse makkelijk te maken maaltijden voor het hele gezin. Lekker, snel klaar en met ingrediënten die je gewoon bij jou in de super vindt. Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mexicaanse roerbak met bonen & rijst
Met een kwartier al aan tafel. Als dat geen smakelijk begin van je week is?!

dinsdag                Pasta met courgette & ricotta
Nog zo’n lekker fastfood gerecht; een super snelle pasta met lekker wat groente, precies waar je in een drukke week behoefte aan hebt!

woensdag          Grieks stamppotje
De hele heftige stamppotten bewaren we voor later dit jaar, deze is perfect voor nu! En ook deze staat in nog geen 20 minuten op tafel.

donderdag         Oosterse noodles met kipgehakt
Licht, snel, makkelijk te maken en zó vol van smaak. Ja, ook voor kinderen!

vrijdag                  Bloemkoolrijst met kip & mango
Een super lekkere manier om bloemkool eens op andere wijze te eten dan je wellicht gewend bent.

weekendtip                      Huevos rancheros
Als ontbijt, brunch, lunch, ja zelfs als lichte avondmaaltijd. Dit is op ieder moment van de dag lekker!

boodschappenlijstje

maandag
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

dinsdag
2 courgettes
300g tomaten
100g pancetta (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook
1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
3el kookvocht
Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta

woensdag
1kg kruimige aardappelen
300g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes

donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, bijv. ongezouten pinda’s

vrijdag
400g bloemkoolrijst (kant & klaar, bij AH of uit de vriezer van Bonduelle)
1 blik kikkererwten à 400g
2el humus (maak ‘m zelf, of gebruik een kant & klare)
250g mangoblokjes (ik gebruikte diepvriesmango, en liet die eerst ontdooien)
150g gerookte kipfiletreepjes
verse gember, pinkgrootte
1teen knoflook
1tl kerrie
½ tl gemalen chipotle
2el platte peterselie
2el verse munt

weekendtip
1 ui
1 teen knoflook
1el zonnebloemolie
2 blikken gepelde tomaat (San Marzano)
3 geroosterde paprika’s (uit pot, afgespoeld)
150g mini pommodori
1 gele paprika
1tl gerookt mild paprikapoeder
1 blik zwarte bonen (400g)
tabasco, naar smaak
100g geraspte cheddar (of andere pittige kaas)
4el creme fraiche
4 eieren (M)
optioneel: schijfjes avocado & koriander

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier