Menu Vind Restaurant
* donderdag 15 augustus 2019 *

Smulpaapje weekmenu #34

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Voor wie al weer moet nadenken over het leven ná de zomervakantie blijven we in dit weekmenu nog een klein beetje in buitenlandse sferen. Een Nederlandse klassieker geven we een Italiaans tintje. En kom, laten we ook een Mexicaanse feestje op je bord vieren.

Daarnaast denken we ook alvast na over wat er eventueel in de lunchtrommel mee kan, maar bakken we ook lekker samen koekjes. Kortom, weer een gevarieerd en lekker Smulpaapje weekmenu voor het hele gezin!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kip Quesadilla’s
Of je ze nu met zelfgemaakte of gekochte tortilla's maakt, deze quesadilla's zijn een super begin van de week

dinsdag                ovenschotel met gehakt & banaan
Dit zou  maar zo eens een van je nieuwe favoriete ovenschotels kunnen worden.

woensdag          Kleverige kip met rijst
Laat het maar aan Donna Hay over om een lekker recept met kip te bedenken...

donderdag         Pastacake met courgette
Vries eventuele restjes in, voor een makkelijke en snelle vulling van de lunchtrommel.

vrijdag                  Italiaanse ham & witlof
Blijf nog even in vakantiesferen met deze Italiaanse versie van de klassieke witlof ham & kaas

weekendtip       Havermoutkoekjes met appel
Dit weekend lekker iets samen bakken? Dan moet je zeker deze koekjes eens proberen!

boodschappenlijstje

maandag
400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
2tl cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
1 klein blikje mais
1 verse ananas
2tl cajunkruiden
(Verse) tortilla’s, hoeveelheid naar keuze
Geraspte kaas

dinsdag
Kilo prei
Scheutje olijfolie
300g gehakt
250g champignons
2tl kerriepoeder
1tl gemberpoeder
3 bananen
1x Aardappelpuree, zie ook ons basisrecept
1 zakje geraspte kaas

woensdag
4el (kastanje) honing
2el Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
halve limoen
1 teentjes knoflook
halve duim verse gember
4el water
8 kippendijen, in reepjes gesneden
Scheutje zonnebloemolie
rijst en groente voor erbij

donderdag
165g kleine pasta
1 courgette
1 gele paprika
roosjes gekookte bloemkool
60g diepvrieserwtjes
75g geraspte Pecorino (of andere kaas)
handje zongedroogde tomaatjes
200g ricotta
60ml zonnebloemolie
4 eieren, losgeklopt
150g bloem
8g bakpoeder
extra geraspte kaas om te bestrooien

vrijdag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk, hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de saus wenst
175g gorgonzola
8 plakjes rauwe ham
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.

weekendtip
50g zachte boter
75g donkere basterdsuiker
1 ei
2 Granny Smith appels
75g bloem
135g havermout
¼ tl baking soda (zuiveringszout)
1el rietsuiker

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier