Menu Vind Restaurant
* donderdag 1 augustus 2019 *

Smulpaapje weekmenu #32

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Misschien ben je al op vakantie geweest of ga je nog (zoals wij) en ben je dus waarschijnlijk aan het nadenken over wat je komende week gaat eten. Niet te moeilijk, lekker snel klaar maar zomerproof weer.

Dit weekmenu staat er vol mee. Recepten voor het hele gezin, kinderen die lekker mee eten en geen uren in de keuken. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kipgyros met tzatziki
De kip marineer je de avond van tevoren al. Zo ben je vandaag nóg sneller klaar!

dinsdag                Couscous met tuinbonen
Deze couscoussalade kun je ook heel prima al eerder voorbereiden, hij wordt er alleen maar lekkerder van

woensdag          Broodje kipburger
Vergeet de grote gele M, maak gewoon lekker zelf je broodje kipburger!

donderdag         Parmezaanse bloemkool en gebakken aardappeltjes
Zo lekker heb je bloemkool nog nooit gegeten!

vrijdag                  Pasta met courgette en ricotta
Courgetterecepten kun je niet genoeg hebben, want momenteel volop in het seizoen en dus super betaalbaar.

weekendtip       Wafels met aardbeien
Geniet nog lekker even van de aardbeien die er nu zijn, met dit heerlijke ontbijtrecept

Boodschappenlijstje

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 citroen
2 teentjes knoflook
4 pita’s
verse munt
1 zakje gemengde sla
½ rode ui

dinsdag
300g (tomaten)couscous
500ml bouillon
1el extra vierge olie
100g cranberries
1 grote sinaasappel
1 blik kikkererwten (à 400g)
175g tuinbonen, vers of diepvries
1 gele courgette
1el neutrale olie
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
75g geitenkaas, verkruimeld
verse munt, naar smaak

woensdag
3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten
1 ruime tl mosterd
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko
250ml griekse yoghurt
10g dille
sap ½ limoen
voor erbij: frietjes of stokbrood

donderdag
1 bloemkool
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijn geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt
1 zak voorgegaarde aardappelschijfjes
vis / vlees / of vega voor erbij

vrijdag
2 courgettes
300g tomaten
100g pancetta (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook
1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta,

weekendtip
200g bloem
16g bakpoeder
½ tl zout
2tl suiker
100g boter (gesmolten)
2 eieren
2tl vanille
300ml melk
150g gedroogde aardbeien
minimaal 10 verse aardbeien

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier