Menu Vind Restaurant
* woensdag 24 juli 2019 *

Smulpaapje weekmenu #31

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Terwijl ik dit weekmenu samenstel zijn de voorspellingen dat er een hittegolf komt. Die gaat gelukkig ook weer voorbij en daarna komt er gewoon heerlijk zomerweer. Gelukkig maar, want hittegolf en koken gaat over het algemeen niet heel lekker samen.

Fijn zomerweer en BBQ daarentegen weer meer dan prima. Dus lekker veel barbecuerecepten dit weekmenu. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Pastasalade met kip & avocado
Maak ‘m in het weekend alvast klaar. Niet alleen efficiënt, maar ook nog eens goed voor de smaak!

dinsdag                Kip pesto tomatensalade
Alles wat lekker is ligt vandaag op je bord!

dinsddag          Parelcouscous met spinazie
Geen zin in gewone couscoussalade, dan wil je deze zeker een keer geprobeerd hebben.

donderdag         Makreel van de BBQ
Zo simpel. Zo lekker. Thuis maar zelfs op vakantie op een kleine BBQ te maken. Probeer maar!

vrijdag                  Maaltijdsalade van de BBQ
Geen zin om de BBQ aan te steken, gril het vlees dan in een grillpan!

weekendtip       Baconburgers van de BBQ
Hierna wil je nooit meer anders…. Fijn weekend!

boodschappenlijstje

maandag
500g pasta naar keuze
150g tomaatjes
2 paprika’s
3 lenteuitjes
2 avocado ‘s
½ gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges
½ limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
handje verse peterselie

dinsdag
6 kippendijen
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten
1 turks brood

woensdag
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
½ gele paprika
½ komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie
1el extra vierge olijfolie
75g feta

donderdag
2 makrelen, schoongemaakt door de visboer maar met kop er nog aan
2el verse platte peterselie
1 grapefruit (of gebruik citroen)
1 teen knoflook,
vers gemalen zwarte peper en beetje olie

vrijdag
100g rucola (of gebruik spinazie)
250g Noord Amerikaanse sukade
1 bosje groene asperges
balsamico azijn en olijfolie, extra vierge
krullen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper

weekendtip
1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier