Menu Vind Restaurant
* donderdag 11 juli 2019 *

Smulpaapje weekmenu #29

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Thuiszitten met een geopereerde teen, krukken en niet mogen lopen is niet mijn idee van een feestje. Niet kunnen koken maakt het er niet gezelliger op.

Maarrrrr…. ik was slim genoeg om voor de tijd te zorgen voor een aantal makkelijke maaltijden. Die dus goed vooruit te maken én bewaren zijn. Eenvoudig in elkaar te draaien zijn, sommige zelfs in nog geen 10 minuten. En natuurlijk ook gewoon heel lekker zijn. Aan tafel dus!

Smulpaapje weekmenu

maandag             pastasalade met bacon
Als het aan onze dochter ligt eten we de rest van de zomer alleen nog maar pastasalade 😉 van dit recept kun je ook prima twee dagen eten.

dinsdag                Mexicaanse bonenschotel
In nog geen tien minuten op tafel en wat overblijft kan de vriezer in voor een volgende keer!

woensdag          Aardappelsalade met makreel
Net zo makkelijk als pastasalade en minstens zo snel klaar. Ook om mee te nemen naar het strand/park etcetera.

donderdag         Gegrilde kip met grapefruit
Heb je al vakantie? Dan lekker op de BBQ bereiden, maar hij kan ook in de oven. Zó lekker!

vrijdag                  Pad Thai met tofu
Een afhaalklassieker, maar dan lekker zelf thuisgemaakt.

weekendtip       Hartige cake
Al jaren een hit op de site. Niet zo gek ook, want ideaal om mee te nemen op reis, als je op vakantie gaat, voor in de lunchtrommel in de laatste week school of bij de borrel. Multifunctioneel dus!

boodschappenlijstje

maandag
1 zak fusilli (à 500g)
150g bacon
200g gekleurde mini tomaatjes
1 avocado
½ rode ui
100g zwarte olijven
½ puntpaprika
1 zak rucola (of andere sla naar keuze)
125ml griekse yoghurt
100ml (mosterd)mayonaise
2el azijn, ik gebruikte granaatappelazijn
1el fijngehakte verse bieslook
1el fijngehakte platte peterselie
1tl knoflookpoeder

dinsdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen, uitgelekt (à 400g)
1 blik mais, uitgelekt (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst, koken volgens instructie
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

woensdag
650g krieltjes (in de schil)
500g sperziebonen
50g zwarte olijven
100g kleine tomaatjes
½ rode ui
2 eieren
1 gerookte makreel
optioneel: verse peterselie,
2el halfvolle yoghurt
2el mayonaise
1tl Dijon mosterd
1 limoen
1tl knoflookpoeder

donderdag
1 scharrelkip van ongeveer 1 ½ kg
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
2el clementine olijfolie (via Foodelicious)
1tl knoflookpoeder
1 grapefruit
4el (sinaasappelbloesem)honing + 2el grapefruitsap

vrijdag
3el sojasaus
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren, losgeklopt.
100g pinda's

weekendtip
475g courgette, geraspt (1 grote courgette)
200g feta
250g ricotta
100g gerookte zalm
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt
versgemalen peper

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier