Menu Vind Restaurant
* woensdag 5 juni 2019 *

Smulpaapje weekmenu #24

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Er staat weer een lang weekend op de planning en wij hebben zelfs de dagen daarna vrij van school, dus gaan we ons heerlijk een weekje vermaken met het gezin. Rustig opstaan, tijd met elkaar, na een hele hectische tijd is dat precies goed getimed.

Maar ook dan moet er natuurlijk gegeten worden. Wat zullen we deze week eens op tafel zetten?!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mac & Cheese pasta met merquezworstjes
Niet zomaar een pasta met kaas, maar met net een beetje meer pit!

dinsdag                Aardappel – courgette cakejes
courgette is weer volop in het seizoen en er is zo veel lekkers mee te maken, zoals deze groente cakejes!

woensdag          Italiaanse witlof ham & kaas
de klassieker in een spannend jasje, met als bonus dat ‘ie lekker voor te bereiden is.

donderdag         Jacket Potato met romige prei
een goedgevulde aardappel zorgt voor een verrassend lekkere maaltijd, inclusief tips om tijd te besparen

vrijdag                  Rijstsalade met bonen & makreel
De ideale eenpansmaaltijd, die ook nog eens lekker en lekker snel klaar is

weekendtip       Panzanella salade
De perfécte en meest smakelijke manier om oud brood op te maken en dit weekend wat lekkers te eten is deze Italiaanse salade

Boodschappenlijstje

maandag
250g Macaroni Grande (AH of andere grote macaroni)
4el boter
40g bloem
500ml melk
175g geraspte kaas
½ tl paprikapoeder
100g merquez worstjes
60g panko 

dinsdag
1 courgette
200g gare gekookte/gestoomde aardappel
75g gerookte zalm
1 ei
optioneel: chilivlokken voor wat pit
Verder nodig: bloem

woensdag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk
175g gorgonzola
150g Rauwe ham
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.
1kg aardappels, voor puree

donderdag
4 grote aardappels
3 stengels prei (750g)
2el olie
10 takjes tijm
4 plakken bacon
100ml witte wijn (of gebruik bouillon)
3-4el slagroom
75g pittig (geraspte) kaas

vrijdag
300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (à 400g)
1 komkommer
2 tomaten
½ rode ui
½ rode paprika
15g platte peterselie
3tl kappertjes
1el frambozenazijn of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
1 blikje gegrilde makreel 

weekendtip
1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood, in grove stukken (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
3 volle tl kappertjes
1 pot artisjokharten (à 180g)
5 (of meer) verse basilicumblaadjes
2tl goede balsamico
4el van de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier