Menu Vind Restaurant
* vrijdag 24 mei 2019 *

Smulpaapje weekmenu #22

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Ik weet niet hoe het bij jullie zit als je weken vol zitten en je alleen maar achter de feiten aanrent, maar hier thuis kies ik dan nóg vaker voor gemak en snel op tafel dan we normaal al doen. Functioneel koken noem ik dat. Gelukkig is er ook in die categorie volop lekkers te maken.

Dan zit je dus razendsnel, gezond maar vooral ook lekker met elkaar aan tafel. Deze week staat er op het fast food menu het volgende lekkers voor jullie en je kinde(eren)…

Smulpaapje weekmenu

maandag             Noodles met kipgehakt & broccoli
In een kwartiertje lekker en snel aan tafel. Daar begint je week toch lekker van!

dinsdag                Flatbread met shoarma
Op een gezonde, lekkere en snelle manier je huisgemaakte broodje shoarma eten, doen we gewoon!

woensdag          Kip & mango bowl
Kleur en smaak in no time in je kommetje en op tafel. Heerlijk!

donderdag         Pasta met romige kip & pancetta
In een kwartier aan tafel en slechts twee pannen voor de afwas. Win win!

vrijdag                  Mosselen uit de oven
Of als het mooi weer is van de BBQ. Ze staan hoe dan ook zó op tafel!

weekendtip       Dutch baby met kiwi & lemon curd
En dan is het nu tijd om even op het gemak te ontbijten en lekker van het weekend te genieten met dit lekkere ontbijtje!

boodschappenlijstje

maandag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes,

dinsdag
4 kipfilets
2-4 tl shoarmakruiden (ik gebruikte Versteegen)
200g groene asperges
4 flatbreads (Midden-Oosten winkel)
1-2 chiogga bietjes (rauw, in dunne plakjes geschaafd)
200ml yoghurt
1tl gedroogde dille
2tl gedroogde bieslook
3 chiogga bietjes (AH), gekookt
knoflookpoeder, naar smaak

woensdag
1 mango
2 lenteuitjes
250g gare rijst (ik gebruik tegenwoordig graag Tilda magnetronrijst)
gehalveerde tomaatjes, zoveel als je wilt
2 avocado’s, in reepjes
1 gegrilde kip (markt of poelier)
2el limoensap
1el sojasaus
½ tl srirachi saus
½ tl suiker

donderdag
225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet
2tenen knoflook
100g geraspte Parmezaanse kaas
250ml slagroom
500ml kippenbouillon
2el verse platte peterselie
100g pancetta
groente voor erbij, bijvoorbeeld broccoli

vrijdag
1,5 kg mossels (Hangcultuurmosselen van Fish Tales) *
3 dunne stengels prei
1 kleine winterwortel
16 kleine tomaatjes
½ venkel
één citroen
handje platte peterselie
scheutje wijn (of water/bouillon)

*goed om te weten, de mosselen van Fish Tales worden rondom Neeltje Jans gekweekt door de familie Schot. Neeltje Jans staat synoniem voor de hoogste kwaliteit mosselen die écht uit Zeeland komen. Behalve de garantie van herkomst zijn alle Fish Tales mosselen MSC-gecertificeerd, het keurmerk voor duurzaam gevangen vis. Dit is trouwens niet gesponsord, maar ik weet uit ervaring hoe lekker de mosselen van Fish Tales zijn. Dus zie je die liggen, dan zou ik die zeker meenemen. Of koop ze je mosselen bij de visboer.

weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 kiwi’s
1-2el lemon curd

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier