Menu Vind Restaurant
* donderdag 9 mei 2019 *

Smulpaapje weekmenu #20

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Wat is er ontzettend leuk gereageerd op het junior weekmenu, dat onze dochter vorige week maakte. Namens haar dankjewel daarvoor. Dat gaan we zeker nog een keer doen. Grappig hoe je eigen kind je soms kan verrassen!

Deze week stelde ik ‘m gewoon weer samen. Maar dat betekent nog steeds dat we gaan voor snel, gemak en lekker voor het hele gezin!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Italiaans stamppotje
makkelijk, snel en bij iedereen geliefd, het lekkerste stamppotje wat mij betreft!

dinsdag                Paddenstoelenragout
nog zo’n gerecht dat je normaliter in de winter eet, maar werd omgetoverd tot een lenteklassieker

woensdag          Visburger met spinazie
verse vis omgetoverd tot een fast food klassieker. Doen we gewoon!

donderdag         Quessadilla’s met kip
Tover vandaag in een mum van tijd dit Mexicaanse feestje op je bord.

vrijdag                  Honing mosterdkip met pasta
Een match made in heaven, mosterd & honing. Zeker in combinatie met dit pastagerecht.

weekendtip       Franse madeleines
Heel eenvoudig om te maken, maar zo overdonderend lekker!

boodschappenlijstje

maandag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

dinsdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room
2tl maizena
rijst voor erbij

woensdag
500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
1 ei,
40-50g Panko (grove Japanse broodkruim)
beetje olie om in te bakken
4-6 desembroodjes
voor erbij: spinazie & aardappeltjes

donderdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets

vrijdag
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons
verse platte peterselie, fijngesneden (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
500g pasta

weekendtip
60g amandelmeel
70g fijne of poedersuiker
10g vanillesuiker (of 1tl extract)
20g bloem
2 eiwitten
mespunt zout
50g gesmolten roomboter

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier