Menu Vind Restaurant
* donderdag 3 januari 2019 *

Smulpaapje weekmenu #2

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Bij Smulpaapje gaat het aan het begin van het nieuwe jaar nooít over diëten of over afvallen. Wel gaat het bij ons over lekker en gezond eten. Iets gezonder dan de afgelopen weken, dat is zeker 😉 

Deze week gaat het wel over budgetvriendelijk(er) eten, want december was duur genoeg. Dat betekent overigens niet dat we minder lekker gaan eten. Kijk maar!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Eenpansmaaltijd met aardappel & broccoli
Voor iedereen die net als wij vandaag weer naar school en aan het werk gaan, een makkelijke en snelle maaltijd

Dinsdag                            Roerbak met spitskool
Ook vandaag kiezen we voor snel, gemakkelijk, gezond én betaalbaar.

Woensdag                       Pasta met mini gehaktballetjes
De week is alweer halverwege, hoera! Tijd voor pasta met ballen.

Donderdag                      Dorade uit de oven met parelcouscous en spinazie
Met een visje in de oven is er tijd voor de lekkere couscous en zit je heerlijk en snel aan tafel

Vrijdag                              Pompoentaart met brie
De ene helft van de pompoen gebruiken we vandaag voor deze verrassende hartige taart

Weekendtip                    Pumpkin spice wafels
En met de andere helft van de pompoen maken we dit weekend deze goddelijke wafels!

 

Boodschappenlijstje

Maandag
400g kippendijen
300g broccoli
1el olie
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas, naar keuze

Dinsdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ - 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles & gehakte pinda’s

Woensdag
1kg mini tomaatjes, in verschillende kleuren
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1el olie
½ el balsamico
300g gehakt (ik gebruikte rund)
1 ui
1el olie
20g rozijnen
20g pijnboompitten
50g Panko
2 takjes munt
250g haricot verts
300g pasta, ik gebruikte penne
Parmezaanse kaas

Donderdag
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
1 citroen
15g peterselie
zout en peper
voor erbij: Parelcouscous met spinazie https://www.smulpaapje.nl/blog/parelcouscous-met-spinazie/

Vrijdag
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Weekendtip
200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je zo of gebruik ze van Green Gypsy Spices. Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken
375ml karnemelk
240g pompoenpuree *
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier