Menu Vind Restaurant
* donderdag 25 april 2019 *

Smulpaapje weekmenu #18

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Na het komende weekend is het dan eindelijk zo ver. Ik kan weer koken!! Wooohoooo. Hoewel de hele verbouwing behoorlijk soepel is gegaan heb ik onderschat hoezeer ik het koken zou missen. Ik kan dan ook niet wachten om de pannen weer uit de verhuisdozen te halen.

Wat ga ik die eerste week koken? Ik stelde er een weekmenu mee samen. Wie weet inspireert het jou ook wel!

KipKorma Smulpaapje

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kip korma met boontjes & rijst
Indiaas is een van de weinige keukens die ik mis als ik een tijd lang niet zelf kan koken. Verheug me er nu al op!

dinsdag                Spaghetti met geroosterde venkel
De eenvoud maakt deze pasta zo meesterlijk. Als ik er aan denk loopt het water me al in de mond

woensdag          Rijstsalade met biefstukpuntjes
Een supergezonde maaltijdsalade, dat kunnen we na vier weken magnetroneten wel gebruiken 😉

donderdag         Hartige taart met witlof & gorgonzola
Je kunt je niet voorstellen hoezeer ik mijn oven gemist heb. Bakken maar!

vrijdag                  Noodles met kipgehakt & broccoli
Een snelle maaltijd, maar dan niet uit de magnetron maar lekker van mijn nieuwe fornuis. Yay!

weekendtip       Bananenbrood met walnoten
Dat ik het weekend weer iets lekkers kan bakken, mijn hemel wat word ik blij van dát vooruitzicht!

boodschappenlijstje

maandag
1el olie
1 ui
1 potje Patak’s Flavour Korma
30ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk (à 400g)
25g amandelschaafsel
500g sperziebonen
1el geraspte verse gember
1 teen knoflook
2el sojasaus
2el mangochutney (Patak’s)
2el water
25g amandelschaafsel,

dinsdag
2 grote venkelknollen
2el olie
1 citroen
25g Panko (of maak je eigen broodkruim van restjes oud brood)
1 teen knoflook
1 sjalotje
1el olie + 5g boter
5g fijngehakte verse peterselie
50ml slagroom
optioneel: gemalen chiliflakes
350g spaghetti

woensdag
200g zilvervliesrijst,
200g geroosterde paprika
10g verse munt
10g platte peterselie
175g gekookte boontjes
halve komkommer
25g kalamata olijven
50g feta
25g pistachenootjes
halve granaatappel
1el olijfolie
½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
200g biefstukpuntjes

donderdag
1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
3 stronken witlof
6 dunne plakjes, beetrijpe peer
6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere kaas naar keuze)
1tl gedroogde tijm
1el honing
optioneel: extra kaas

vrijdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, zoals pinda’s

weekendtip
250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150g walnoten

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier