Menu Vind Restaurant
* donderdag 28 maart 2019 *

Smulpaapje weekmenu #14

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Een weekmenu voor het hele gezin, dat is waar het Smulpaapje weekmenu voor staat. Geen aparte maaltijden, maar samen lekker hetzelfde eten. Ook voor de kleinste. We houden er op de site zoveel mogelijk rekening mee.

Dit keer in het Smulpaapje weekmenu onder andere een ovenschotel die je van tevoren klaar kunt maken. Maar ook een snelle pasta, een lekker ontbijtje en nog veel meer lekkers!

Smulpaapje weekmenu #14

maandag           Zuurkoolschotel met gehakt
Een ovenschotel die je heel prima al in het weekend klaar kunt maken, voor een makkelijk begin van de week.

dinsdag              Pasta met courgette
Een lekkere snelle pasta, want je hebt nog wel meer te doen vandaag toch? 😉

woensdag          Maaltijdsoep met chorizo & bonen
Een goedgevulde maaltijdsoep om lekker de week te breken.

donderdag        Snelle roerbak met broccoli
Hierna wil je je broccoli nooit meer anders eten, wedden?

vrijdag                Hummusbowl met cavolo nero
Nog cavolo nero over van woensdag? Dan is dit het perfecte, begin van je weekend, einde van je restjes gerecht!

weekendtip       Honing sinaasappelpancakes
Want kom, het is weekend. Laten we dat maar gewoon meteen goed beginnen!

boodschappenlijstje

maandag
1kg kruimige aardappels
40g boter
120ml melk
500g zuurkool
125ml creme fraiche
300g rundergehakt
1tl kerriepoeder
zout en peper
1 blik ananasblokjes à 227g
75g rozijnen
150g geraspte kaas, naar keuze

dinsdag
2 courgettes
300g tomaten
100g pancetta (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook
1 citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta, naar keuze

woensdag
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (à 150g), (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 pot runderbouillon (350ml)
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (à 400g)
200g cavolo nero (palmkool)
1 blik cannellini bonen (à 400g)
1 citroen

donderdag
450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus
1tl sesamolie
1el ketjap manis

vrijdag
1 blik kikkererwten (400g) – níet uit laten lekken!
1el lekkere olijfolie
¼ el citroensap
¼ tl knoflookpoeder
200g cavolo nero
1tl paprikapoeder
optioneel: 150g feta

weekendtip
250g bloem
2el basterdsuiker
1,5 tl bakpoeder
½ tl zuiveringszout (bakingsoda)
1tl zout
3 eieren
1tl vanille extract
500ml karnemelk
45g boter, gesmolten
3el honing, ik gebruikte oranjebloesemhoning
1 sinaasappel

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier