Menu Vind Restaurant
* donderdag 21 maart 2019 *

Smulpaapje Weekmenu #13

Susan Aretz – Weekmenu's

weekmenu

Zo op de grens van winter en voorjaar is het tijd voor wat favorieten van de afgelopen maanden. Welke recepten bekeken jullie het meest? Het is een mooi eclectisch rijtje geworden, maar dat jullie goede smaak hebben moge wel duidelijk zijn 😉

Thaise gehaktballetjes staan dan ook op het menu deze week. Net als een hartige cake met courgette (ook lekker als lunch mee naar school of werk trouwens!) maar er staat nog veel meer lekkers op het menu deze week en alle restjes maken we eind van de week, heel lekker, ook nog op.

Smulpaapje weekmenu

maandag           Thaise gehaktballetjes met zoetzure komkommer
Het grootste deel van dit gerecht kun je in het weekend al voorbereiden. Zo begint je week op je gemak, maar súper lekker!

dinsdag              Pasta met romige tonijnsaus
Koken uit de voorraadkast én in no time aan tafel. Ja hoor, dat kan!

woensdag          Spruitjes en pompoen uit de oven
Een ideale maaltijd op de drukke(re) woensdag. Schuif alles in de oven en relaxen maar!

donderdag        Hartige cake met courgette
Deze hartige cake kun je heel goed al eerder maken, invriezen en vandaag even in de oven oppiepen. Samen met een kop soep heb je een makkelijke, lichte maaltijd op tafel staan.

vrijdag                Verspillingsvrije plaatpizza
Alles wat je aan restjes hebt van deze week kan op deze plaatpizza. Zo verspil je zo min mogelijk én sluit je je week lekker af!

weekendtip       Pompoen en zoete aardappelsoep
Een lekker lunchsoepje, voor in het weekend. Restjes over? Neem die dan maandag mee naar je werk, samen met een stukje van de hartige cake van donderdag

Boodschappenlijstje

maandag
500g rundergehakt
1 teen knoflook
1 duimgroot stuk verse gember
1el vissaus
1,5el rietsuiker
1el limoensap
½ - 1tl sambal oelek (of currypasta)
¼ tl zout
½ tl worcestersaus
1 komkommer
¼ tl zout
½ rode ui
2el rietsuiker
2el water
3el zoete chilisaus
1el limoensap
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

dinsdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water (Fish Tales)

woensdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

donderdag
475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven)
200g feta
250g ricotta
100g gerookte zalm
7g bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren
versgemalen peper

vrijdag
1 blik San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
zout & peper
4 plakjes Koopmans pizzadeeg (vriezer)
restjes groente
restjes vleeswaren
geraspte kaas, naar keuze
½ zakje mozzarella mini’s, Galbani

weekendtip
1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 zoete aardappels
½ flespompoen
½ tl kaneel
½ tl gemalen chipotle
¼ tl gerookt paprikapoeder
2-3 cm verse gember
1L groentebouillon
1- 2el slagroom
 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier