Menu Vind Restaurant
* vrijdag 13 maart 2015 *

Smulpaapje over voedselverspilling

Susan Aretz

Met de weekmenu’s die Smulpaapje het afgelopen jaar maakte probeerden we al te laten zien dat door slim te plannen en in te kopen je minder eten hoeft weg te gooien. Deze filosofie komt straks ook terug in ‘Wat eten we vandaag?’ Want wat blijkt, we gooien per jaar 50 kilo eten per persoon weg!

Best wel schokkende cijfers. Reden voor de stichting SIRE om een campagne te starten tegen voedselverspilling. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Kliekipedia

Op de site van SIRE vind je alle praktische achtergrondinformatie. Waarom verspillen we zoveel eten (boodschappenlijstjes maken scheelt dus gewoon 20%!) en welk eten wordt het meeste weggegooid (iets minder van inkopen de volgende keer?).

Maar ook met de site kliekipedia probeert SIRE te laten zien dat je kliekjes helemaal niet weg hoeft te gooien. In leuke filmpjes laat onder andere Karin Luiten je zien hoé gemakkelijk je kliekjes omtovert tot heerlijke maaltijden.

Met kliekjes bespaar je geld

Kijk ook eens naar de keur aan tips die helpen om het weggooien van eten terug te dringen. Hoe bewaar je bijvoorbeeld het beste je eten? Een top 10 om voedselverspilling tegen te gaan. Noem maar op. Het is de moeite waard om er je licht op te doen.

En doe je het niet om voedselverspilling tegen te gaan, realiseer je dan eens hoeveel geld je kunt besparen. Want die 50 kilo per persoon is toch zo’n € 150 die de prullenbak in verdwijnt. Zonde! Vind je ook niet?!

Meer informatie vind je op hier www.sire.nl en hier www.kliekipedia.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier