Menu Vind Restaurant
Gezond eten tijdens een dagje uit

Gezond eten tijdens een dagje uit

Vorige week vond het congres Gezond Uit plaats, in de Apenheul in Apeldoorn. Een conferentie volledig gewijd aan gezond eten tijdens een dagje uit in een attractiepark, dierentuin of museum. De organisatie heeft onderzoek gedaan naar het huidige aanbod bij dagattracties én naar de behoeftes van de bezoekers.

Sterke input dus om de discussie aan te gaan met de parken zelf: een dagje uit naar een attractiepark zónder een vette hap, kan dat? Zijn er dagattracties die iets gezonds aanbieden en hoe pakken ze dit aan? En waar hebben de bezoekers eigenlijk echt behoefte aan? Smulpaapje was aanwezig en dit is wat we er hoorden.

 

Lees meer »

De allerlaatste exemplaren Wat eten we vandaag?

De allerlaatste exemplaren Wat eten we vandaag?

In 2015 verscheen mijn allereerste boek, Wat eten we vandaag? Een boek met meer dan 100 recepten voor het hele gezin. Het was een van de eerste boeken die de focus legde op gebruiken van weekmenu's, voor zo min mogelijk doordeweekse stress en zo veel mogelijk fijne eetmomenten. Ik ben er nog steeds méga trots op!

Het moment is echter ook gekomen dat de allerlaatste exemplaren beschikbaar zijn. Het boek gaat niet meer herdrukt worden. Dus dat betekent dat nu de allerlaatste kans is om dit unieke boek in huis te hebben. Wat moet je daar voor doen?

Lees meer »

La Place en de Efteling verbeteren hun kindermenu

La Place en de Efteling verbeteren hun kindermenu

Vandaag waren we te gast bij de feestelijke onthulling van het kindersmulmenu, dat vanaf nu in alle La Place vestigingen én in de Efteling verkrijgbaar is. In de Rotterdamse La Place werd het nieuwe kindermenu door Roodkapje zelf onthuld, omringd door heel veel enthousiaste kinderen.

Maar niet alleen het kindermenu werd gelanceerd, ook de speciale speelhoek – volledig in Efteling stijl – die vanaf nu in 13 La Place zaken te vinden zijn, werd officieel geopend.

Lees meer »

Smulpaapje kidsworkshop tijdens Taste op Amsterdam 2018

Smulpaapje kidsworkshop tijdens Taste op Amsterdam 2018

Tijdens Taste of Amsterdam, zaterdag 2 en zondag 3 juni aanstaande, is er een speciale kidskeuken voor alle kleine Smulpaapjes die met hun ouders meekomen naar dit toffe foodfestival. Want in de NEFF keuken verzorg ik beide dagen een hele smakelijke workshop, speciaal voor kids.

Ter ere van de 10e editie van Taste of Amsterdam en i.s.m. sponsor NEFF is er een namelijk een eigen kidsprogramma, waarbij je niet alleen mag proeven maar ook zelf je handen uit de mouwen mag steken!

Lees meer »

Vegetarisch eten met kinderen

Vegetarisch eten met kinderen

Onlangs was het de Week zonder vlees, die ook op de school van onze dochter werd besproken. Vegetarisch eten doen wij eigenlijk best regelmatig. Niet bewust eigenlijk, maar vooral omdat ik vaak kook met groente als uitgangspunt.

Toch besloot onze dochter (bijna 8) dat ze vanaf nu alleen nog maar vegetarisch wil eten. Ehrm. Oké. Tuurlijk. Wie zijn wij om haar daar niet in te ondersteunen. Dus ging ik, samen met haar, aan de slag om te kijken hoe we dat praktisch zouden invullen.

Lees meer »

Smulpaapje in Editie NL

Smulpaapje in Editie NL

Vorige week was er voor mij om meerdere reden een hoera! stemming. Niet alleen omdat Gault Millau in België, samen met kinderen, een kindersterrengids uitbracht. Maar ook omdat het AD, dat daar een artikel over schreef, Smulpaapje noemde als voorbeeld van hoe het in Nederland (online) kan.

Dat artikel kreeg een staartje. Want diezelfde dag nog werd ik gebeld door Editie NL. Of ze mij hierover een aantal vragen mochten stellen. En dat telefonische interview leidde er uiteindelijk toe dat we vrijdagmiddag een item hebben opgenomen voor de uitzending van Editie NL van maandag aanstaande op RTL 4!

Lees meer »

In de keuken van... Just Meet Leiden

In de keuken van... Just Meet Leiden

Nadat ik ooit met de hele kleuterklas van onze dochter mocht eten bij een echt restaurant, ging ik vandaag met de kookclub van de BSO van onze dochter (die inmiddels 7,5 is) een kijkje nemen in een echte restaurantkeuken.

Want iedere week kookt de kookclub in de BSO samen een gerechtje. Wisselend hartig en zoet, maar ze doen alles zelf. Van receptuur lezen, tot afwegen, snijden en in de oven zetten. Een geweldige manier om, onder begeleiding!, te leren koken.

Lees meer »

Culinaire gids voor kinderen in Belgie ook in Nederland?

Culinaire gids voor kinderen in Belgie ook in Nederland?

Toen ik vanmorgen het bericht las dat in het Belgische Hasselte de culinaire gids Gault Millau een kindergids uit heeft gebracht, samengesteld door kinderen ging mijn hart meteen sneller kloppen!! Want hoe gaaf is dat?!

Zou het dan eindelijk zo ver zijn dat de wereld (oké, de Benelux) klaar is voor Smulpapen in restaurants. Niet alleen meer standaard kindermenu's, maar gewoon lekker en vers eten voor de kleinste gasten?!

Lees meer »

Bakken met muesli

Bakken met muesli

SAMENWERKING – Fan van Rude Health was ik al een tijdje. Ik heb hun granola in huis, voor als ik geen zin heb om het zelf te maken. En de enige amandelmelk die ik lekker vind, is ook van hen en gebruikte ik o.a. in mijn boek Wat lunchen we vandaag? maar ook voor een smoothie hier op de site.

Super blij ben ik dan ook dat Rude Health sinds kort bij de Appie in het schap ligt, zodat ik het kan mee bestellen met mijn wekelijkse boodschappen. Dus toen ze me vroegen of ik met de muesli, die vanaf vandaag bij Albert Heijn verkrijgbaar is, een recept voor ze wilde ontwikkelen was dat een ‘Ja, d’uh… momentje’ 😉

Lees meer »

365 dagen ZONDER Honig challenge

365 dagen ZONDER Honig challenge

Het is dat ik stevig zat, anders was ik zojuist van mijn stoel gevallen. En hard ook.Want via Koken met Karin las ik - met mijn mond open - dat een gezin in Almere een "challenge" aangaat om een heel jaar lang te koken met de pakjes en zakjes van Honig. Echt. Lees maar, het staat hier.

WAAROM?!?! kon ik alleen maar heel hard roepen naar mijn scherm. Waarom wil je, als ouders van opgroeiende kinderen, dat hun magen gevuld worden met pakjes en zakjes. Echt. Waarom?!

Lees meer »