Menu Vind Restaurant
* donderdag 5 december 2013 *

Smulpaapje kerstmenu 2013

Susan Aretz

We zwaaien de Goedheiligman uit en richten onze blik op de kerstdagen. En dan doen we met het Smulpaapje kerstmenu. Voor het eerst. En wat hebben we een plezier gehad om dit menu samen te stellen. Gelukkig is het een menu in de traditie van Smulpaapje, lekker, vol van smaak maar met een minimum aan inspanning. Je hebt deze dagen ten slotte wel meer te doen dan uren in de keuken te staan.

De recepten komen allemaal op de site. Vrijdag beginnen we met het voorgerecht. Maar we onthullen nu alvast hoe het menu er in zijn geheel uit ziet!

Het Smulpaapje kerstmenu 2013

Huisgemaakte gravad lax

***

Rosbief met rode wijnglazuur

**

Tirami-trifle

Handig om te weten

Alle recepten zijn voor 6 personen. Een aantal onderdelen van het menu kun je al een paar dagen van te voren voorbereiden. Dat scheelt weer een hoop gedoe op de dag zelf. We hebben ook gekeken naar wat je met left-overs kunt doen, eten is tenslotte geen afval. Dus zowel met het voorgerecht, als het hoofdgerecht kun je de dag erna nog wat lekkers maken. Vooropgesteld natuurlijk dàt er iets over blijft. Het dessert, daarvan weten we zeker dat er niks overblijft. En mocht dat wel zo zijn, het is geen straf om het twee dagen achter elkaar te eten ;-)

Kies voor kwaliteit

Kies voor zowel het voorgerecht, als het hoofdgerecht zorgvuldig waar je je vis/vlees koopt. Het is het waard om net die euro extra uit te geven aan goed en eerlijk vlees, als ook aan duurzaam gevangen vis. Vraag ernaar bij je slager en/of visboer.

Smakelijke dagen!

Alle recepten vind je straks hier verzameld en compleet. Zo hoef je niks te missen! Rest ons niets anders dan je veel kookplezier te wensen. En we wensen jullie heerlijke en smakelijke dagen! Heb je vragen over het menu, de ingrediënten of de handelingen? Stel ze via de site, Facebook en/of Twitter!

 

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier