Menu Vind Restaurant
* vrijdag 17 januari 2014 *

Smulpaapje jureert - Wedstrijd lekkerste kindermenu

Susan Aretz

Donderdag 15 januari werd tijdens de Horecava 2014 voor de tweede keer op rij de wedstrijd ‘het lekkerste kindermenu’ georganiseerd. Smulpaapje was uitgenodigd in de jury plaats te nemen, met Karel Klosse als juryvoorzitter. Daarnaast dit jaar, voor het eerst, ook een driekoppige kinderjury. We blikken terug op de wedstrijd en de gerechten.

Gevarieerde gerechten

In totaal namen 11 restaurant deel aan de wedstrijd. En zo gevarieerd als het soort deelnemers, zo afwisselend waren ook de gerechten. Van pizza, kroket en knakworst op èèn bord (!) tot een bordje met spinazie, mooi stukje vlees en een goede saus. Het ene gerecht fijn mager, de ander een ware calorieënbom. Het was pittig jureren.

Wereld te winnen

Hoewel het niveau dit jaar echt hoger lag dan vorig jaar en de criteria ook scherper waren, is er nog steeds een wereld te winnen. Wat zou het toch fijn zijn als ‘echt eten’ de hoofdmoot wordt van alle kindermenu’s. Maar we realiseren ons ook dat verandering van de horeca stap voor stap gaat. En we zijn blij dat er in ieder geval weer aandacht voor het kindermenu is geweest.

De winnaars

Op de foto zie je de drie winnaars. Linksonder de eerste prijs Happy Landing van Touchdown. Midden boven, de tweede prijs Cup Kids van de Efteling en rechtsonder de derde prijs, Vis&Sjips van Hof van Saksen.

Onze favorieten

De favorieten van Smulpaapje zijn gelukkig ook in de prijs gevallen. Zowel de derde prijs (vorig jaar de winnaar) als de winnaar van het gezondste menu waren volledig Smulpaapje proof! Maar we feliciteren natuurlijk àlle winnaars. Met z’n allen trekken we het kindermenu uiteindelijk naar een hoger plan!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier