Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 september 2016 *

Smulpaapje interviewt Nigel Slater over Keukengeheimen II

Susan Aretz – Smulpaapje Interviewt!

Als je (jaren geleden) bijna je vakantie wilt onderbreken omdat een van je favoriete kookboekauteurs in het land is weet je wel hoe laat het is. Daar stak mijn lieve vent destijds - terecht - een stokje voor. Er zijn grenzen aan adoratie, niet waar? ;-)

Hoe geweldig dan ook dat jaren later ik alsnog de kans krijg om Nigel Slater, want daar hebben we het over, te ontmoeten én te interviewen!

Nigel Slater.jpg

Keukengeheimen II

Kennen jullie Nigel Slater? Het is geen celebrity chef zoals Jamie Oliver, of Nigella Lawson. Maar al meer dan 20 jaar schrijft hij een zeer succesvolle column in de Britse krant The Observer, schreef hij menig - uiterst succesvol - kookboek en maakte de mooiste foodprogramma's denkbaar. Het is de man die Twittert hoe blij hij is dat de Great British Bake Off weer op televisie is en die al decennia lang op vrijdag niet werkt ("niemand komt aan mijn vrije vrijdag!")

Al ver voordat ik professioneel met (schrijven over) eten bezig was stonden zijn boeken in mijn kast, keek ik op de BBC zijn programma's. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling (eindelijk!) van zijn tweede Kitchen Diaries is Nigel Slater dit weekend in Nederland voor een bliksembezoek.

Nigel-Slater Smulpaapje

Nigel Slater interview

En met eeuwige dank aan Twitter, Myrte van Fontaine Uitgevers en mijn "maar nu mis ik hem weeeeeeer" smeekbede (voor sommige idolen heb je je eigen geloofwaardigheid over, geloof me) komt dan een van mijn grote dromen uit, ik ga hem ontmoeten. En interviewen dus.

Maar wat vraag je de man wiens boeken al járen in je kast staan (op de Nederlandse vertaling van Keukengeheimen wilde ik niet wachten, dus kocht ik jaren terug het boek al in Engeland), wiens stem mij letterlijk aan het scherm gekluisterd houdt en wiens gerechten - zonder falen - áltijd lukken.

Wat wil jij weten van Nigel Slater?

Ik las menig interview met hem, keek zijn filmpjes op You Tube nog een keer terug en had in no time bijna een A4tje vol met vragen. Maar wat zou jíj van hem willen weten? Heb je een prangende vraag, laat hem onder dit artikel achter en ik stel ze hem zaterdag!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier