Menu Vind Restaurant
* vrijdag 16 februari 2018 *

Smulpaapje in Editie NL

Susan Aretz – Smulpaapje Nieuws

Vorige week was er voor mij om meerdere reden een hoera! stemming. Niet alleen omdat Gault Millau in België, samen met kinderen, een kindersterrengids uitbracht. Maar ook omdat het AD, dat daar een artikel over schreef, Smulpaapje noemde als voorbeeld van hoe het in Nederland (online) kan.

Dat artikel kreeg een staartje. Want diezelfde dag nog werd ik gebeld door Editie NL. Of ze mij hierover een aantal vragen mochten stellen. En dat telefonische interview leidde er uiteindelijk toe dat we vrijdagmiddag een item hebben opgenomen voor de uitzending van Editie NL van maandag aanstaande op RTL 4!

Editie NL_Smulpaapje

Met kinderen uit eten

Samen met mijn dochter (die bij hoge uitzondering mee mocht) en 2 vriendinnen gingen we naar RIJKS restaurant van Joris Bijdendijk. Dat was voor ons extra leuk, want de allereerste keer dat wij met onze dochter echt op chique uit eten gingen was dat ook bij Joris, die toen nog in restaurant Bridges werkte (daar schreef ik toen dit artikel over) Joris werd vandaag trouwens ook geïnterviewd, over zijn visie - als chef - op kinderen en restaurants.

EditieNL_Joris

Dat je trouwens prima met kinderen in een sterrenrestaurant kunt eten - want inmiddels heeft RIJKS ook een ster - lieten we eerder ook al zien bij Niven *, tijdens de Sterrenkidslunch

Goed eten met kinderen, uit & thuis

En dat is dus precies wat ik met Smulpaapje wil laten zien en waarom ik zo blij ben om dit ook aan een groot publiek op tv te kunnen vertellen. Je kunt echt geweldig met kinderen uit eten, zonder dat je hoeft te vervallen in patat, kip en appelmoes. Het standaard kindermenu is echt niet meer van deze tijd.

EditieNL-hoofdgerecht.jpg EditieNL dessert.jpg

Smaak ontwikkel je thuis

Begin thuis met smaken ontwikkelen, verleg (misschien ook wel je eigen) grenzen, praat over eten, doe het voor, kook samen. Je legt een basis voor de toekomst die onbetaalbaar is .

En ja, niet ieder kind vindt uit eten leuk. Maar dat kan jij, als ouder, prima inschatten. Het hoeft ook niet op sterrenniveau (ook wij eten meer niet in sterrenrestaurants dan wel..was het maar waar!) Ga lekker naar een restaurant waar jij je prettig bij voelt. Je zult zien hoe leuk het is!

EditieNL Smulpaapje

Smulpaapje bij Editie NL

Maar goed, hierover mocht ik dus vertellen in een item voor Editie NL. En dat was echt heel tof. De kinderen mochten vier (!!) gerechten proeven van RIJKS en daarna aangeven of ze het lekker vonden of niet. Of ze dat vonden... dat hoor je aanstaande maandag.

De uitzending kun je hier terugkijken, het item start bij 6.54"!

2 reacties

Reactie van Renate

Super leuk! Ik heb het item net gezien. Ik heb al een tijdje dat ik me erger als we ergens willen eten dat ik inderdaad alleen maar ongezonde en soms ook helemaal geen lekkere opties heb voor kinderen. Moet wel zeggen dat ze bij HJ restaurant wel meer keuzes hebben voor kids. Ik hoop dat meer restaurants gaan volgen! Groeten Renate

Reactie van Monique

Ontzettend leuk! Ik heb het item zojuist teruggekeken, want vanavond de uitzending gemist. Hopelijk wordt je missie door nog meer restaurants opgepikt, al beginnen ze met één toevoeging op de kinderkaart. Liefs

Reactie formulier