Menu Vind Restaurant
* vrijdag 6 februari 2015 *

Smulpaapje gaat voor smaak!

Susan Aretz

Moet alles perfect zijn? Een goedwerkende oven, ja perfect. Een fornuis waar alle pitten het van doen, ja dat soort perfectie daar houden we van. Perfecte ingrediënten, nog zoiets. Maar betekent perfect qua smaak ook dat daar een perfect uiterlijk bij hoort? Nee hoor!

Want ieder jaar worden er tonnen, tónnen!! voedsel vernietigd omdat de looks niet matchen met wat “wij”, de consument ervan verwachten. Een plekje op een bloemkool, een scheef gegroeide wortel. Het zijn allemaal redenen waarom dat voedsel niet in de winkel belandt. Terwijl er met de smaak niks mis is. Dat is toch echt niet meer van deze tijd?!

Krommunity

In een tijdperk waarin er nog steeds, dagelijks, mensen honger hebben vind ik dat echt onvoorstelbaar. Afgelopen jaar kwam Kromkommer al in actie om imperfect ogende, maar nog perfect smaken groente te redden. En dat deden ze voortvarend. Met een eigen lijn perfecte soepjes, van niet zulke perfecte groente. Maar ook met hun ‘no Waste geweest Feest’ in de Fenix Food Factory waar je groente en fruit kon redden voor een klein bedrag. Een groots succes was het! En zij waren daarmee hun tijd vér vooruit.

Buitenbeentjes van Albert Heijn

Maar dat enthousiasme van Kromkommer is gelukkig aanstekelijk gebleken. Want ook ’s lands grootste kruidenier, Albert Heijn, heeft door dat buitenbeentjes nog prima verkocht kunnen worden. Online, en daarna ook in steeds meer winkels (100 inmiddels) kun je bij Albert Heijn sinds kort een pakket buitenbeentjes kopen. Groente en fruit die er misschien iets minder glamorous uitzien, maar waar je nog steeds de sterren van de hemel mee kunt koken.

Ga ook voor smaak!

Heel benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken. Ga je voor de looks van je groente en fruit, of is de smaak bepalend. Laat het me weten!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier