Menu Vind Restaurant
* woensdag 1 oktober 2014 *

Smulpaapje gaat ‘back to basic’

Susan Aretz

Steeds vaker merk ik dat er behoefte is om de basis van het koken (beter) onder de knie te krijgen. Recepten die onze ouders en grootouders zonder nadenken eigenhandig maakten worden in deze tijd vaker uit een pakje of zakje gehaald.

Smulpaapje wil je bij een aantal van deze klassieke gerechten een handje helpen. We gaan terug naar de basis van het koken!

Klassiekers in de keuken

In de komende periode ga ik je laten zien hoe je, heel gemakkelijk en zonder dat het achterlijk veel tijd kost, deze klassiekers zelf kunt maken. Denk hierbij aan de ultiem luchtige aardappelpuree. Of wat dacht je van een klassieke witte bechamelsaus, een super handig basisgerecht dat je daarna in een handomdraai omtovert in bijvoorbeeld een heerlijke kaassaus.

Basisrecepten

Een aantal basisrecepten hebben in de loop der tijd hun weg al gevonden naar Smulpaapje. Denk maar aan de ultieme basis tomatensaus voor over de pasta of op een pizza. Of die lekkere, zelfgemaakte kippenbouillon. En niet te vergeten, je eigen pizzadeeg. Dat arsenaal breiden we de komende tijd langzaam verder uit.

Wat wil jij kunnen maken?

Heb jij nou ook van die klassiekers die je wel zou willen maken, maar waarvan je niet precies weet hoe je het moet aanpakken? Laat het mij weten via een reactie onder dit artikel of mail me. Ik ga er dan voor je mee aan de slag!

5 reacties

Reactie van PaulO

Eigenlijk: een goede vlees-jus van/na het bakken van een worst of karbonade ...

Reactie van Edo de Roo

Ik maak altijd zelf pindasaus bij de nasi (of het gerecht dat wij nasi noemen ;-) Dit is typisch iets dat mensen uit een potje halen, maar heel simpel zelf te maken is.

Mijn pindasaus zit vol met ui (daardoor krijg ik veel volume en relatief minder calorieën), ik ben benieuwd welk recept Smulpaapje op tafel tovert.

Reactie van Smulpaapje

Paul, de vleesjus komt er aan. Idem voor de pindasaus Edo, inclusief een recept voor heerlijke nasi!

Reactie van Gina Huizer

Hallo, wat ik graag zou willen maken is een lekkere dunne glutenvrije pizzabodem. Mijn zoontje moet sinds kort glutenvrij eten en mist vooral de visfrietjes en de pizza (kroketten maak ik zelf).

Reactie van Smulpaapje

Gina, ik zou je adviseren voor glutenvrije recepten op blogs te kijken zoals die van Focus on Foodies, zij zijn echt gespecialiseerd in glutenvrije recepten. Dat ben ik helaas niet

Reactie formulier