Menu Vind Restaurant
* donderdag 2 april 2015 *

Smulpaapje eet seizoensgroente (april)

Susan Aretz

seizoensgroente

Ik verheug me énorm op deze maand, want nog heel eventjes en er zijn weer volop asperges te krijgen, voor mij een van dé voorbodes dat het voorjaar is begonnen. Het seizoen start dit jaar, door een milde winter al begin april (al houdt men in Brabant 20 april aan als officieel begin). 

Deze maand staat hoe dan ook het witte goud in de spotlight, in deze editie van Smulpaapje eet seizoensgroente!

Voedingswaarde

Er zitten amper calorieën in asperges. Maar wat er aan calorieën niet in zit, zo bomvol zit het met andere goede dingen zoals magnesium, calcium, kalium, zink, fosfor en verschillende vitamines (B1, B2 en B6).

Wat maak je met asperges?

Waar zullen we eens beginnen? Soep, gegrild van de barbecue, in een salade, door de risotto en natúúrlijk traditioneel met ham, eieren en botersaus. De keuze aan recepten met asperges is oneindig!

Onze favoriete aspergerecepten

Wij eten de witte asperges het liefst zo puur mogelijk. Met goede, dikke beenham van de slager, nieuwe krieltjes en een beetje Hollandaise saus.

Maar onze favoriete aspergesoep gaat met liters tegelijk de vriezer in (het seizoen voor asperges is tenslotte maar kort). Of we maken een variant op de klassieke asperge, met deze quiche.

Seizoensgroente in april

Er is deze maand nog meer heerlijks goed en betaalbaar verkrijgbaar, zoals andijvie, courgette, prei, lamsoren, raapstelen, rabarber, radijs, rode biet, spinazie, veldsla, venkel en wortel

 

2 reacties

Reactie van Vibeke

Heb je een lekker kids proef recept van asperge risotto?

Reactie van Smulpaapje

Ik heb 'm wel, maar zie dat 'ie nog niet online staat. Ga ik binnenkort voor zorgen!

Reactie formulier