Menu Vind Restaurant
* maandag 23 november 2015 *

Smulpaapje eet bij - The Jane (Antwerpen)

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

Wie de documentaire ‘Fucking Perfect’ over Sergio Herman heeft gezien zag daarin dat hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis sloot om een nieuwe weg in te slaan. Nog geen jaar later is The Jane benoemt tot mooiste restaurant ter wereld en is de eerste Michelinster al weer ontvangen. Hoe bedoel je perfectie?!

Het is dan ook niet gek dat eten in The Jane hoog op mijn ‘bucketlist’ qua restaurants stond. Eind november was het zo ver.

The Jane Antwerpen

Om de boeklancering van Masterchef winnaar Bart van Berkel te vieren werd ik uitgenodigd voor een wel hele bijzondere perslunch, namelijk in The Jane in Antwerpen. Over die boeklancering en dat geweldige boek lees je hier meer. Ik neem je nu even mee op culinair avontuur!

F*cking perfect

Want na ik weet niet hoe veel prachtige gangen kan ik niet anders dan de titel van de documentaire over Sergio Herman gebruiken als ik je wil uitleggen hoé lekker je eet bij The Jane. Serieus. Perfectie wordt hier wel héél nauw benaderd.

Werkelijk práchtig opgemaakte bordjes, smaken die tot in de details uitgebalanceerd zijn en kloppen. Wijnen en biertjes(!) die bij de gerechten geschonken worden die elkaar in alles complimenteren. Het is simpelweg briljant!

Lunchen in The Jane

En ja, wat kunnen we kwijt over het restaurant zelf. Dat het tot mooiste restaurant ter wereld is verkozen gebeurt niet voor niks. Hoewel de buitenkant en entree sober is, is het restaurant dat allerminst.

Je stapt in een interieur dat in alles klopt. Van de geweldige verlichting, tot de gebrande ramen, tot de tattoo details die terugkomen in de afzuigkap (!) En dan heb ik het nog niet eens over de open keuken – op de plek waar ooit het altaar stond – die een nieuwe dimensie geeft aan het begrip open keuken. Of wat dacht je van het verlichte doodshoofd dat boven in het restaurant prijkt.

Sergio Herman kookt de sterren van de hemel

Niet alleen Sergio Herman, maar ook chef kok Nick Bril (die hier dagelijks het scepter zwaait) en eigenlijk iedereen – tot de bediening aan toe – draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. In culinair opzicht, qua beleving, gastvrijheid wordt bij The Jane tot in de perfectie doorgevoerd. Overigens, zonder op enig moment stijf of afstandelijk te zijn. Verre van zelfs. De outfits van het personeel, stoere denim van G-Star, en de entourage dragen daar aan bij. Zelfs het toilet, serieus!, is prachtig.

Eten met kinderen

Hoewel ik geen kaart gezien heb kan ik me niet anders dan voorstellen dat – gezien het menu dat wij aten – je hier fantastisch met kinderen kunt eten. De smaken zijn voor elke Smulpaap, klein of groot, één grote verwennerij. En juist doordat het restaurant, ondanks zijn ster, meer Rock & Roll dan stijf is hoef je je geen enkel moment opgelaten te voelen. Uit eten op niveau, mét kinderen, kan wat Smulpaapje betreft hier prima!

Meer informatie en reserveren (houd rekening met een wachtlijst) kan via www.thejaneantwerp.com Een 6-gangen lunchmenu eet je al vanaf € 65,-

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier