Menu Vind Restaurant
* dinsdag 10 februari 2015 *

Smulpaapje eet bij – restaurant Herengracht

Susan Aretz

review

Dit jaar gaat Smulpaapje een aantal restaurants testen, en bekijken in hoeverre je er met kinderen lekker uit eten kunt en het tegelijkertijd ook voor ons, als ouders, fijn is om te vertoeven.

Hiermee hopen en verwachten we de nog steeds groter groeiende lijst met Smulpaapje proof restaurants op de site verder uit te kunnen breiden. We trappen deze reeks af met restaurant Herengracht in Amsterdam

Restaurant Herengracht

En hoewel het de bedoeling is om naar alle restaurants die we gaan uitproberen onze dochter mee te nemen, de beste test is tenslotte om een kind het eten ook zelf te laten ervaren, is ze deze avond helaas ziek en moeten we het zonder haar doen. Maar als we in gesprek zijn met de, ontzettend aardige en kundige, serveerster van Herengracht horen we al gauw dat we snel een keer met haar terugkomen.

Smulpaapje proof restaurant

Want niet alleen heeft Herengracht een fantastische kaart voor grote eters (ik heb serieus in tijden niet zo’n moeite gehad met mijn menu te kiezen) ook aan de kleinere eters wordt gedacht. Er kan gekozen worden uit de gewone kaart, maar op verzoek kan ook een eigen gerecht worden samengesteld met hetgeen in de keuken aanwezig is. En ja, zelfs als gasten er op staan kan een standaard kindermenu verzorgd worden. Maar geloof me, met zo’n prachtige kaart is dat het laatste wat je wilt!

Verrassende kaart, verrassende wijnen

Wij kiezen uit de gewone kaart en zoals gezegd hebben het echt moeilijk met kiezen, zo veel lekkers staat er op deze winterkaart. Datgene wat we kiezen is geweldig, qua smaak, qua portie en zeker de erbij geserveerde wijnen. Ik kan oprecht niets vinden om moeilijk over te doen. Volledig in harmonie. En dus ook de prijs/kwaliteitsverhouding. Ik ben verbaasd, want Herengracht zit al een flinke tijd in Amterdam, op een zeer centrale locatie en ik heb er al eens eerder geluncht. Ik had echter niet verwacht dat je er ook ’s avonds zo super kunt eten!

Geïnspireerd door het dessert

En er is dan ook niks leukers als je tijdens zo’n etentje geinspireerd wordt door de kaart, en eigenlijk (met je buik nog vol) meteen thuis aan de slag wil. Dat deed ik een paar dagen later wel, en het resultaat – mijn versie van hangop – vind je komend weekend op de site.

Voor nu kan ik niet anders zeggen dat Herengracht met genoegen op Smulpaapje komt en een aanrader is om, samen met je kinderen of een keer gezellig met z’n tweetjes, te gaan eten!

Deze review werd mogelijk gemaakt door Typhoon Hospitality en restaurant Herengracht, maar is een oprechte weergave van mijn persoonlijke ervaring.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier