Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 maart 2015 *

Smulpaapje eet bij – Ramon Beuk’s THWKND

Susan Aretz

review

Zondagmiddag, zo’n moment in het weekend dat je het als het even kan lekker rustig aan doet voordat er weer een hectische week losbarst. Een prima moment om lekker buiten de deur te borrelen, samen met vrienden, familie en/of de kinderen.

Ramon Beuk heeft daar een leuk concept voor bedacht, THWKND. Ik mocht het, samen met onze kleuter, uitproberen!

THWKND

De Glazen Ruimte in Maarssen, waar je door de week terecht kunt voor workshops, events en congressen, wordt van vrijdag tot en met zondag omgetoverd tot THWKND. Drie dagen lang is er voor ieder wat wils binnen dit concept. Vrijdagmiddag is het een prima plek voor je vrijdagmiddagborrel! Je kunt er dan ook blijven eten. Op zaterdag start het als restaurant en kun je daarna blijven plakken om te genieten van (live) muziek en nog even de voetjes van de vloer te gooien. Het weekend sluit je zondagmiddag af met relaxt te borrelen, onder het genot van live muziek en als je wilt blijf je ook dan een hapje eten.

Zondagmiddagborrel

En voor die laatste optie kozen wij. Want Ramon heeft er voor gezorgd dat je hier ook met kinderen welkom bent. Als je binnenkomt zijn er voldoende plekken om lekker relaxt te zitten. De tafeltjes die klaar staan voor het diner nodigen uit om te blijven eten, maar wil je alleen komen borrelen dan kan dat prima. Bij de borrel kun je verschillende hapjes bestellen (killer garnalenkroketjes!).

   

Voor de kinderen is er boven in het pand (onder supervisie) vertier geregeld. Een filmpje. Tekenspullen. Speelgoed. Ideaal! Terwijl jij dus beneden lekker bijpraat, vermaakt het grut zich boven. Dat voorkomt ook dat er allemaal kinderen beneden door de zaak heenrennen of de keuken in willen. Overigens ging het personeel echt top om met mijn kleuter, die het wel één groot avontuur vond om beneden alles (rustig) te verkennen.

Toen wij er waren werd er live muziek verzorgd door Tim Akkerman (voormalig frontman van Di-rect). Dat geeft een lekker sfeertje, hoewel het geluid soms nét iets te hard stond en je elkaar, zeker als je aan het eten bent, daardoor wat lastig kon verstaan.

Eten bij Ramon Beuk

Wij kregen de gelegenheid te blijven eten. En dat kan ik eigenlijk iedereen aanbevelen. Iedere maand is er een andere kaart. Je kiest waar je zin in hebt. Drie, vier of vijf gangen. Of toch alleen een hoofdgerecht. Andere volgorde van gerechten? Het kan allemaal!

We zijn niet anders van Ramon gewend (zie ons eerder interview met hem), dus kinderen kunnen lekker mee eten van de kaart. Maar wie liever een hamburgertje met frietjes heeft, dat kan ook. Kleutermeisje en ik kozen allebei van de kaart. En daar werd niet alleen ík blij van. Onze kleuter genóót van haar eend met zuurkool. Na afloop kreeg ik het vriendelijke verzoek of we dit morgen wéér konden eten Gelukkig mocht ik ook één hapje van de eend proeven en ik moet zeggen, die was inderdaad héél erg lekker. (toch maar even het recept bij Ramon vragen…) 

Ook mijn kabeljauw met gerookte vis in bouillon was lekker. Het dessert dat wij allebei aten was super. Lekker het fris zure van de kers tegen de donkere chocola. Het vanilletaartje viel daarbij een beetje in het niet, maar de bordjes gingen er niet minder leeg om!

Relaxen all-in

Kortom, we hadden een heerlijk ontspannen middag/avond in een relaxte omgeving, waar veel kan en vooral heel weinig moet. Ik heb met vriendinnen al afgesproken om hier binnenkort nóg een keertje op zondag te borrelen. Kindjes mee. Wij lekker bijkletsen. Ik verheug me er nu al op!

Nog tot en met begin juli ben je vrijdag tot en met zondag welkom bij THWKND, om te borrelen, te eten en lekker relaxt een deel van je weekend door te brengen.

Eén reactie

Reactie van Sydney Wurth

Ik kan bovenstaande alleen maar bevestigen- ook wij gaan zo nu en dan lekker borrelen bij @THWKND en dan kunnen de kids een killer burger bestellen terwijl wij relaxed onzeeigen borden helemaal leeg schrapen! ;-)

Zeker een aanrader!

Reactie formulier