Menu Vind Restaurant
* woensdag 16 augustus 2017 *

Smulpaapje eet bij - Nelis West

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

Dat restaurant Nelis al jarenlang succesvol in Amsterdam Oost zit wist ik, als niet Amsterdammer, niet. Maar dat ze in Amsterdam West zitten is me inmiddels meer dan duidelijk. Want dat mocht ik ervaren toen we er deze zomer op uitnodiging aten en genóten van wat we kregen voorgeschoteld.

Beide restaurants hanteren dezelfde filosofie; goed eten, zonder opsmuk. En daar word je blij van kan ik je vertellen. Kom, ik stel je voor aan Nelis West

NelisWest binnen_Smulpaapje

Nelis West

Drie maanden zijn ze open nu, Nelis West aan het Witte de Withplein in de Amsterdamse wijk de Baarsjes. Dat ze aan een plein zitten, midden in de wijk, geeft iets gemoedelijks. De tram stopt er voor de deur. Parkeren kan nog prima en zelfs voor een onAmsterdams tarief (€ 2,40 p/uur). Kom je met kinderen eten en is het goed weer dan kunnen die dus lekker op het plein spelen zonder iemand in de weg te lopen. Perfect!

Nelis_WittedeWith Smulpaapje

Eten bij Nelis West

De kaart van Nelis is lastig. En ik zeg lastig omdat echt alles erop lekker klinkt. Ook voor kinderen valt er wat te kiezen, hoewel niet super spannend qua gerechten. Maar ik vermoed dat in overleg er meer mogelijk is, want bij Nelis staat gastvrijheid en vers koken voorop.

NelisWest_vooraf Smulpaapje

Wij gaan voor het plankje Naastenliefde vooraf, omdat we niet willen kiezen. En alles op dat plankje, behalve de bitterbal van Holtkamp (oooh wat zijn die toch lekker), komt uit de eigen keuken. En dat proef je. Potjandorie wat een lekker begin!

Genoeg te kiezen

Omdat het volop mosselseizoen is kies ik daarna voor de mosselpan. De sausjes erbij zijn duidelijk zelfgemaakt. Zó lekker. Zelfs de frietjes zijn handgesneden. Je proeft het gewoon. Yum!

NelisWest_hoofdgerecht Smulpaapje

Mijn vent heeft de op chorizo gebakken heilbotfilet. Ook al zo'n fijn bordje! Of we nog een dessert willen? We zagen voor andere mensen al heerlijke bordjes voorbij komen, dus ja graag!

Voor herhaling vatbaar

Ook hier is het weer lastig kiezen, maar zijn we oh zo blij met het resultaat. Mijn cheesecake is mogelijk de lekkerste die ik recent at. En de hangop van manlief smaakt al net zo geweldig.

Neliswest_dessert Smulpaapje

Als dan ook nog de thee & koffie kloppen (Yeh thee bezorgt ook thuis ontdek ik later) kunnen we alleen maar meer dan happy weggaan en hopen dat we snel weer een reden vinden om richting Amsterdam West te gaan, want de kennismaking met Nelis West is ons meer dan prima bevallen!

NelisWest Yeh thee Smulpaapje

Nelis West vind je aan het Witte de Withplein 43, 1057 XN Amsterdam. Ze zijn bereikbaar via 020 – 737 27 52 of info@neliswest.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier