Menu Vind Restaurant
* zaterdag 4 juli 2015 *

Smulpaapje eet bij - Mercat

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

Wat ik zo fijn vind aan de Spaanse keuken is dat er werkelijk voor íedereen wat wils is. Groente, vlees, vis, you name it. Dat maakt het ook een ideale keuken om te kiezen als je met je kind(eren) uit eten wilt. Zeker als er volop tapas op de kaart staan en al helemaal als je kleine gasten er meer dan welkom zijn.

Dat overkwam ons ook bij ons bezoek aan Spaans restaurant Mercat in Amsterdam

Restaurant Mercat

Omdat het op de avond van ons bezoek prachtig weer was waande we ons niet alleen qua eten in Spaanse sferen. Achter het restaurant, dat er van binnen werkelijk práchtig uit ziet, is naast een lekker terras een enorme tuin. Afgeschermd en dus ideaal als je met je kinderen gaat eten. De fatboys die her en der lagen werden door onze kleuter gretig gebruikt om bommetje in te springen. Maar ook de picknicktafels nodigen uit om lekker met je hele familie te komen.

Tapas

Omdat ik niet van kiezen hou vroeg ik of ze ons wilde verrassen met een selectie tapas als vooraf. Dat hebben we geweten. Lekkere Spaanse hammen, de bekende Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus), bladerdeeg gevuld met geitenkaas, uienchutney en vijgen, gefrituurde calamaris met aioli, een keur aan olijven (die onze kleuter samen met de serveerster mocht proeven en uitzoeken!) en wat mij betreft de absolute topper pulpo carpaccio. Waanzinnig lekker met citroenrasp, gerookt paprika, kappertjes en pijnboompitten. Na eerst wat aarzelend toch een hapje geproefd te hebben ook door onze kleuter goedgekeurd!

Huisspecialiteit

Wij zijn niet zulke grote eters, maar we mochten niet weggaan zonder de huisspecialiteit, paella, geproefd te hebben. Rijst, gekookt in bouillon met saffraan (ook goed thuis te maken trouwens, zie ons recept) met heel veel sappige mossels, venusschelpen, kip en grote garnalen (die helaas wat minder smaak hadden dan de mossels en venusschelpen). Een enorme pan vol, waar we waarschijnlijk met nóg twee man van hadden kunnen eten. Maar wij moesten na één bordje helaas de handdoek in de ring gooien.

Kindermenu

Gevraagd naar het kindermenu laat de manager zien dat die er inderdaad is, er staan een aantal Spaanse gerechtjes op. Maar hij geeft meteen aan dat die eigenlijk bijna nooit besteld worden omdat kinderen bij Mercat gewoon kunnen mee eten met hun ouders. Kijk, daar worden we blij van.

Spaans uit eten

We hebben lekker gegeten bij Mercat. De prijzen zijn volgens mij redelijk normaal in Amsterdam, ik vind ze enigszins aan de prijs. Het personeel heel vriendelijk, zeker ook naar de kleinste gasten toe. Toen wij er zaten was het niet mega druk, dus ik heb geen idee hoe het er is als het vol zit, en dat zitten ze nogal vaak. Maar als je lekker, op je gemak en met kinderen Spaans wilt eten is Mercat het overwegen waard.

Deze review werd mogelijk gemaakt door Typhoon Hospitality en restaurant Mercat, maar is een oprechte weergave van mijn persoonlijke ervaring

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier