Menu Vind Restaurant
* maandag 11 januari 2016 *

Smulpaapje eet bij - Little Collins

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

In een maand die voor mij in het teken staat van gevarieerdere ontbijtjes is het natuurlijk geen gek idee om eens te kijken of je elders ook zo lekker en afwisselend kunt ontbijten.

Met de steeds groter wordende trend van buiten de deur ontbijten en brunchen bleek dat hartstikke eenvoudig en was het zelfs lastig kiezen.

Brunchen in Amsterdam

Want zeker in Amsterdam is er keuze te over aan fijne plekjes waar je kunt ontbijten en brunchen. Ik wilde echter niet in een héle grote zaak ontbijten, maar klein en knus. Het werd Little Collins in de Pijp. Waar je niet kunt reserveren, maar gewoon komt opdagen. Is er geen tafeltje vrij dan wacht je even aan de bar, met een drankje, tot je aan tafel kunt. En met een uitgebreide, verse sappen kaart, is dat geen enkel probleem.


Klassieke Bloody Mary

Brunch bij Little Collins

De eigenaren, die uit Melbourne komen, willen met Little Collins een eerbetoon brengen aan hun stad. Met brunchgerechten die daar ook gegeten worden. En ik weet uit ervaring dat de Australiërs brunch tot een kunst hebben verheven.

Van woensdag tot en met zondag kun je hier voor ontbijt/brunch terecht, op donderdag en vrijdag wordt er ook diner geserveerd. Het personeel is een mix van Brits, Nederlands en (uiteraard) Australisch. Super vriendelijk en zeer gastvrij, een verademing.

Wat eet je tijdens een brunch

De kaart van Little Collins is echt super gevarieerd. Van kaneel/brioche toast, granola met yoghurt, maar ook Midden Oosten gerechten zoals baba ganoush en natúúrlijk brunch klassiekers als Eggs Florentine met Hollandaise. Het is super lastig kiezen, want álles wat ik voorbij zie komen ziet er heerlijk uit.

Brunch klassieker

Ik koos de Eggs Florentine, voegde wat bacon toe. Het gerecht werd geserveerd met snijbiet, in plaats van de gebruikelijkere spinazie. De snijbiet heeft meer bite, wat lekker was. De eieren perféct gepocheerd en het brood lekker dik gesneden. Erbij, we hadden wat te vieren, een klassieke Bloody Mary, tot in perfectie gemaakt!


Eggs Florentine met snijbiet

Top prijs/kwaliteitsverhouding

Ook de rest van de tafel genoot van het eten én klassieke brunchcocktails (Bellini’s en Mimosa’s). Wat je bezoek aan Little Collins echt afmaakt is de supervriendelijke bediening. Brunchen bij Little Collins is niet super goedkoop. Met zes dames, inclusief twee rondjes cocktails rekende ik € 160 af.

De prijs/kwaliteitsverhouding klopt wat mij betreft overigens wel. Bovendien sla je twee vliegen in één klap. Want ontbijt en lunch combineer je in één en de gerechten waren zó goed vullend dat ik tot het einde van de dag geen trek meer heb gehad.

Aanrader

Wat mij betreft is Little Collins dan ook écht een aanrader! Woensdag, donderdag en vrijdag open vanaf 10.30. Zaterdag en zondag vanaf 9.00u. Je vindt ze op de Eerste Sweelinckstraat 19F in de Pijp in Amsterdam. Meer info via de website

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier