Menu Vind Restaurant
* woensdag 27 april 2016 *

Smulpaapje eet bij – Lavinia Good Food

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

Als je al ruim 15 jaar een succesvolle catering hebt, maar je klanten vragen wanneer ze in een ‘stenen pand’ bij je kunnen komen eten en je hebt zo’n pand “toevallig” ter beschikking. Wat doe je dan?

In het geval van Karel en Sonia, oprichters en drijvende krachten achter zowel de catering als het restaurant, begin je dan met een restaurant. Lavinia Good Food dus. En Smulpaapje mocht er, om een bijzondere reden, komen eten!

Ontbijt en lunch

Want bij Lavinia kon je de afgelopen anderhalf jaar al genieten van een gezond ontbijt of een lunch. Maar daarna hield het op. Daar komt nú verandering in. Want sinds kort kun je van woensdag tot en met zondag ook ’s avonds bij Lavinia terecht. En om dat te vieren mochten we komen proeven van de spiksplinternieuwe avondkaart.

Filosofie van Lavinia

Dit is wat zij er zelf over zeggen; “Lavinia kookt dagelijks eerlijk en puur eten en vermijdt zo mogelijk E-nummers, geraffineerde suikers en andere additieven die niets toevoegen. Lavinia richt zich op de levensgenieters die bewust kiezen voor een gezonde levensstijl."

Hoe smaakt het bij Lavinia?

Een filosofie is prachtig, als het nergens naar smaakt heb je er nog niks aan. Nou, geen zorgen hoor. Dat zit méér dan goed. We beginnen de avond met een doperwten/muntsoep met een kwarteleitje. Daarna mogen we proeven van een aantal van de hoofdgerechten die nu op de kaart staan.

Eigenlijk is álles lekker, maar de zeebaars met witte bonen mousse en de pulled lamb springen er, wat mij betreft, toch wel met kop en schouders boven uit. Goddelijk!

Je kunt bij Lavinia uit 3 desserts kiezen, waaronder een van hun prachtige stukken taart. Wij mochten – voor deze ene keer – van al die taarten een hapje proeven. Oh hemel! Ga dan zeker de lemon meringue pie!!

Thuis genieten van Lavinia

Wil je niet in het restaurant eten, maar gewoon lekker in je eigen huis, op de bank, in je kloffie? Ook dat kan! Alles kan ook meegenomen worden voor thuis. Soms zou je toch wensen dat je in Amsterdam woonde…

Eten met kinderen bij Lavina

Als ik in gesprek ben met de - té leuke en enthousiaste - eigenaren vraag ik hen naar hun filosofie met betrekking tot eten met kinderen. Wat krijgt mijn dochter bij Lavinia te eten als ze mee zou komen? "Heel makkelijk, vertelt Karel, die eet gewoon lekker mee van de kaart." Heel fijn!

Lavinia Good Food

Je vindt Lavinia Good Food in de Kerkstraat in Amsterdam. Er worden beperkt reserveringen aangenomen, dus loop vooral lekker binnen als je trek hebt in puur, gezond maar bovenal héél erg lekker eten!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier