Menu Vind Restaurant
* vrijdag 20 maart 2015 *

Smulpaapje eet bij - Julius' Bar & Grill

Susan Aretz

review

Soms is er niet echt een aanleiding om uit eten te gaan, maar wil je gewoon lekker een hapje buiten de deur eten.

Toen ik vorige week in Amsterdam was - en in de buurt bleek te zijn - was dat dan ook een perfecte reden om voor jullie weer een restaurant uit te proberen.

Julius Bar & Grill

Dat Julius Jaspers van lekker eten houdt is geen geheim. En dat hij een duidelijke mening heeft over kindermenu’s liet hij al merken in het interview dat wij met hem hadden. Proef op de som dus bij zijn eigen restaurant, Julius’ Bar & Grill, sinds 2013 gevestigd aan de Ceintuurbaan in Amsterdam

Niet voor vegetariërs ;-)

Als je van vlees houdt kom je bij Julius meer dan goed aan je trekken. In de ruim opgezette zaak staan meerdere Big Green Eggs te trappelen om gebruikt te worden. De kaart is qua vlees dan ook ruim vertegenwoordigd. In een grill restaurant mag dat overigens geen verrassing zijn. De hoofdgerechten zijn typische grillgerechten; steak, hamburger (in een dames én herenvariant), maar er staat ook vis op de kaart.

Uit eten met kinderen

Wat mij opviel, én blij verraste, is de geweldige selectie aan voorgerechten. Zeker als je kinderen meeneemt naar de restaurant is dat het eerste waar ik naar kijk, omdat die porties vaak perfect voor een kind zijn. Nou, dan zit je bij Julius wel goed, want er is meer dan voldoende keuze. Oók in vegetarische voorgerechten overigens!

Wat aten we?

Wij begonnen met heerlijk brood (van Menno) met hummus en baba ganush. Goed op smaak, ruim voldoende. Lekker. Mijn tafelgenoot koos daarna voor de Köfte die, net als alle andere hoofdgerechten, geserveerd werd met een baked potato en cole slaw.

Ik nam uiteindelijk, na enig wikken en wegen, twee voorgerechten. De rare beef tostade en de pulled pork. Die waren niet alleen super lekker, de porties waren ook nog eens niet kinderachtig (!). Erbij dronken we de huiswijn, een Cabernet Sauvignon. Fijn geprijsd, lekker op kamertemperatuur. Prima!

Ongecompliceerd uit eten

Was álles perfect? Nee. Dat niet. Koffie compleet voor ruim 6 euro met dan een truffel, chocolaatje en 4 dezelfde koekjes is op het randje. Dat kan creatiever. Ook als er wordt gevraagd om een dessert zonder slagroom en dat komt dan toch met, is dat jammer. Maar op die twee minpuntjes na hadden we een prima avond. Met uitermate vriendelijk personeel, lekker eten, in een zaak die op een “gewone” dinsdagavond meer dan goed bezet was.

Wil je écht "uit eten uit eten", dan zijn daar andere zaken voor te bedenken. Naar Julius ga je voor een avondje ongecompliceerd een hapje eten. En daar is helemaal niks mis mee, want dat verzorgen ze daar prima!

Deze review is niet gesponsord, en ook de kosten voor de maaltijd zijn voor eigen rekening geweest.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier