Menu Vind Restaurant
* zaterdag 10 oktober 2015 *

Smulpaapje eet bij - Jamie's Italian Rotterdam

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

Nadat we in Oxford bij Jamie’s Italian hadden gegeten en hoorde dat er ook een Rotterdamse vestiging zou komen maakte mijn hart een sprongetje. Maar verwachtingen hebben is best een dingetje. Meestal is het een garantie voor teleurstelling.

Toch ging ik met hoge verwachtingen naar de Markthal in Rotterdam. Hoe dat afliep? Lees gauw verder!

Jamie’s Italian in de Markthal

Het blijft een geweldige plek om te zijn, de Rotterdamse Markthal. Vanuit de parkeergarage met de roltrap naar boven blijf je met open mond naar boven kijken. Na 42 (!) vestigingen in Engeland en al 15 buitenlandse (volgende maand opent New Delhi) is het nu tijd om, naast Fifteen, ook een Nederlandse Jamie’s Italian te openen. In de Markthal dus.

Enthousiast personeel

Aan tafel, onder het genot van een plank heerlijke anti-pasti, raak ik in gesprek met Larissa, die de PR en Marketing voor Jamie’s Italian doet en vraag haar hoe ze aan hun geweldige personeel komen. Ze vertelt dat er selectiedagen waren, waarbij het cv van de mensen niet gevraagd werd, wel hun motivatie om hier te werken. Ze kregen daar 5 minuten voor en de sollicitaties werden zelfs in zang gedaan. Het enthousiasme is duidelijk zichtbaar bij ál het personeel. Een van de onderscheidende factoren van dit restaurant.

Wat eten we bij Jamie’s Italian?

Zoals de naam al doet vermoeden is de keuken Italiaans. De kaart is enorm divers. Natuurlijk pasta’s. Wat ik geweldig vind is dat die er in 2 maten zijn. Klein bordje (ideaal voor kleine eters) of een grotere. De duurste pasta is 14,95 en dan heb je een bord vol linguini met garnalen. Prachtige prijs/kwaliteitsverhouding. Sowieso is de kaart heel betaalbaar. Het duurste (hoofd)gerecht op de kaart is 30 euro. Maar dan eet je ook een mega stuk vlees met alles erop en eraan.

Kindermenu bij Jamie’s Italian

Ja jongens, wat kan ik hier over zeggen anders dan dat het in alle facetten klopt. Onze kleuter at mee tijdens het persdiner en kreeg als eerste meteen bij binnenkomst een kleurplaat met kleurtjes. Leuk, maar dat zegt nog niks over het eten. Werd er gewoon een kindercamera tevoorschijn getoverd, waarin kinderen zelf kunnen zien wat het menu is en waar ze uit kunnen kiezen. Alles even aantrekkelijk gefotografeerd, zonder dat het kinderlijk wordt. Briljant!

En dat kindermenu is in alle opzichten 100% Smulpaapje proof. Vis, kip, pasta, vlees, vegetarisch, zes fantastische gerechtjes. En ook voor kinderen in twee varianten, kleine eter of grote eter. Je kunt niet anders dan hier enórm enthousiast over zijn.

Proef op de som

En hoe smaakt het dan? Super. Ik kan niet anders zeggen. Van de anti-pasti tot de spaghetti met balletjes van onze dochter (waar dan weer 7! soorten groenten in zijn verwerkt) en mijn eigen linguini. De toetjesplank is net zo’n feestje!

Hier wil je, nee wacht moét je heen!

Dat mijn eindconclusie lovend is zal je niet verrassen. Hoge verwachtingen hebben die worden overtroffen, ik kom het zelden tegen maar Jamie’s Italian flikt het gewoon. Hulde voor het concept, hulde voor het personeel en staande ovatie voor hun manier van omgaan met kleine Smulpaapjes. Dit was een meer dan aangename eerste kennismaking en ik vermoed zo dat het zeker niet de laatste keer was!

Reserveren bij Jamie's Italian

Van alle tafeltjes wordt slechts 30% via reservering geboekt. De rest wordt vrijgehouden zodat je altijd kunt binnenlopen. Reserveren (en meer informatie over de kaart en het restaurant) kan via de website.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier