Menu Vind Restaurant
* maandag 7 december 2015 *

Smulpaapje eet bij - Jackson Dubois

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

Op het Spui in Amsterdam vind je het Esprit Café, jaren geleden mijn favoriete plek om te lunchen tijdens een dagje Amsterdam. Inmiddels heeft daar de mysterieuze Jackson Dubois in de avonden zijn intrek genomen.

Wereldreiziger, foodie, levensgenieter, zo leer je Mr Dubois kennen als je de website bekijkt en de social media kanalen volgt. Maar Jackson Dubois is vooral een restaurant, en wij mochten er een hapje eten.

Jackson Dubois

Streetfood, wereldkaart, tapas (maar dan niet Spaans). In het kort een beschrijving van wat je qua eten kunt verwachten bij Jackson Dubois. Een keur aan kleine gerechtjes die je allemaal los, of in één keer tegelijk kunt bestellen. Dat je de gerechtjes deelt is het idee er achter. Met een aantal gerechten gaat dat heel goed, sommige iets minder maar dan puur vanwege het formaat (of omdat ze te lekker zijn..)

Wat eet je bij Jackson Dubois?

Over het algemeen is een kaart die zó gevarieerd is qua keukens een garantie voor tegenvallers, want je kunt bijna onmogelijk goed zijn in zo veel verschillende keukens. De chef(s) van Jackson Dubois echter flikken het gewoon.

De mini rijsttafel is in één woord geweldig, die rendang! Ook de fish & chips is te gek, de tartaresaus lekkerder dan menig saus die ik in Engeland bij mijn fish & chips at. De caesar salad wordt te gek gepresenteerd, fijne knapperige kip. Oh en de waygu beef burger, yum! Mijn tafelgenoot smult van haar moelleuxx, perfectie! De Lobster bun valt tegen, maar dat is ook echt de enige. Daar zou net iets meer kreeft in mogen.

Hapje eten in Amsterdam

Naar Jackson Dubois ga je niet om uitgebreid of romantisch te dineren. Ook met kinderen zou dit niet de plek zijn waar ik als eerste naar toe zou gaan. Het is er (te) druk, de muziek (hoewel lekker) best aanwezig en de bediening vriendelijk maar jong.

Wel is het dé perfecte plek om afsluitend aan een dagje Amsterdam, of voordat je uitgaat in Amsterdam een hapje te gaan eten. Het publiek is gemengd, van toeristen tot groepjes vriendinnen.

Tip

Heb je nogal trek kies dan vooral uit de gerechten die je vindt onder het kopje Plates op de kaart. Deze zijn qua omvang net wat uitgebreider, en ook geschikter om te delen. De ‘Bites’ zijn ook echt hapjes, en stillen net iets minder goed de trek.

Jackson Dubois vind je op het Spui in Amsterdam en is geopend vanaf 18.00 Reserveren is aanbevolen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier