Menu Vind Restaurant
* dinsdag 28 juli 2015 *

Smulpaapje eet bij – BasQ Kitchen Amsterdam

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

review

In de Rotterdamse Markthal zit BasQ Kitchen al eventjes, maar nu is er dan ook een Amsterdamse locatie geopend, in het hart van de Pijp. Amper 3 weken na de opening is Smulpaapje uitgenodigd om de Baskische keuken zelf te ontdekken.

Een avondje uit met de familie en een kleuter met trek na een middagje Amsterdam. Eens zien hoe dat afloopt…

Recensies en mijn eigen ervaring

Ik had wat recensies op IENS gelezen en die waren niet allemaal even positief. Maar net als met films vind ik recensies aardig om te lezen, maar vorm ik liefst zelf een mening. Dus met open vizier schuiven we buiten aan tafel aan. Een heerlijke plek om mensen te kijken (wel pal naast een coffeeshop, maar hé dit is Amsterdam) en we worden allerhartelijkst ontvangen.

Gin Tonic specials

BasQ Kitchen wil een dubbelfunctie in de Pijp hebben. Een plek waar je lekker eet, maar ook een plek waar je in het weekend nog even een drankje komt drinken. Met de Gin Tonic kaart zit het in ieder geval wel goed op dat laatste onderdeel, want daar staan prachtige combi’s op en maandelijks wordt een bijzondere Gin ingekocht en is die als special verkrijgbaar.

Terwijl wij genieten van onze GT als aperitief loopt onze kleuter het restaurant in en uit en ontdekt dat in de keuken Spaans gesproken wordt. Nadat we uitleggen dat ze ‘ola’ kan zeggen komt ze trots terug om te vertellen dat er ola terug gezegd werd. Mij geeft het vooral een lekker gevoel dat in een Spaans restaurant ook Spaanse chefs staan.

Tapas & Pintxos

De kaart bestaat uit twee delen. Je kunt allemaal losse tapas en pintxos bestellen, al naar gelang de grootte van je trek en waar je op dat moment zin in hebt. Je kunt er ook voor kiezen om een ‘BasQ Experienca’ te kiezen, waarbij een selectie tapas en pintxos de revue passeert. Ik kan over het algemeen slecht kiezen (ik vind de hele kaart er heerlijk uit zien), dus wij gaan voor het menu. Er wordt een bordje bijgezet, zodat onze dochter lekker kan mee eten.

Als ik vraag wat nou het verschil is tussen reguliere tapas en de Baskische variant wordt uitgelegd dat de Baskische keuken net een stapje verder gaat. De tapas naar een treetje hoger tilt. Als we het voorgerecht krijgen snap ik wat ze bedoelen. We krijgen onder meer een gazpacho van kersen met garnalen, bacalao (gezouten kabeljauw) met aardappel, een heerlijk garnalenkroketje, spiesjes met olijven en nog veel meer lekkers. Wat een fijn begin.

Uit eten met kinderen in Amsterdam

Omdat er qua levering van de vis iets niet goed was gegaan bij de groothandel krijgen we een vervangend inktvis gerecht dan op het menu staat aangegeven. Helemaal geen straf. Niks geen rubberige ringetjes, maar prachtig malse stukken inktvis met een pittige saus. Voor onze dochter iets te pittig, maar als we de saus eraf halen eet ze ze gewoon heerlijk mee.

Later vertelt de bedrijfsleidster dat ze de saus ook met liefde apart hadden geserveerd. Dat geldt voor alle gerechten, ze faciliteren het graag dat kinderen mee eten. Heerlijk gastvrij, ik hou ervan!

Smullen geblazen

Het is smullen geblazen bij BasQ. Met als klap op de vuurpijl twee fantastische desserts. Alleen al daarom moet je eigenlijk een keer bij BasQ gaan eten. En bestel ze dan ook maar gewoon allebei. Want zowel de cheesecake met geitenkaas, als de Baskische broodpudding (die wil ik absoluuteen keer namaken!) verdwijnen in een mum van tijd van tafel. Heerlijk!

Kindermenu

Er is geen kindermenu bij BasQ. Dat hoeft ook niet , want juist omdat je allemaal kleine hapjes bestelt kun je voor je kinderen kiezen wat zij lekker vinden. Wil je een gerechtje iets minder pittig, geef het dan bij je bestelling aan. De experienca was voor 2 personen en hoewel de porties daar ook wel echt op afgestemd zijn at onze kleuter mee en was het genoeg voor ons allemaal. Heb je grotere kinderen dan is het wel handig om voor hen eigen tapas of pintxos te bestellen.

Conclusie

Wij aten heerlijk en verrassend. De Baskische keuken is niet te vergelijken met de reguliere Spaanse tapas, hoewel ook de klassiekers als Albonidigas te bestellen zijn. Mij zijn vooral de inktvis en toetjes bijgebleven. Dat geldt ook voor de bediening. Die enórm zijn best doet. Hoewel het soms wat chaotisch is, omdat 3 man tegelijk met jouw tafel bezig is. Als er één verbeterpunt zou zijn is het dat dat misschien wat gecoördineerder kan. Maar het doet niets af aan hun enthousiasme en de geweldige gerechten die op tafel komen.

En het eten kent een prima prijs/kwaliteitsverhouding wat mij betreft. De experienca die wij aten kost  € 32,50 pp (exclusief drankjes) Daar eet je dus de hele avond voor. Dus wil je eens iets anders dan reguliere tapas, wil je een avondje betaalbaar én lekker eten, dan is BasQ Kitchen echt aan aanrader! BasQ kitchen de Pijp vind je aan de Eerste van der Helststraat 72, 1072 NZ Amsterdam. Telefoonnummer; +31 (0)20 8102144

Deze review werd mogelijk gemaakt door Typhoon Hospitality en BasQ Kitchen, maar is een oprechte weergave van mijn persoonlijke ervaring

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier